15 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

Slik vil “nye” Risvollan senter kunne bli

Fra slitent drabantbysenter til urbant og fremtidsrettet bydelssenter.

- Annonse -

Det er NHP Eiendom AS, COOP Norge Eiendom og Trondheim eiendom som står bak “nye” Risvollan senter, eller “Risvollan lokale senter” som prosjektet egentlig kalles.

For selv om det legges opp til nye 2500m2 med næringslokaler, så vil det nye bydelssenteret bli mye mer enn bare et kjøpesenter.

I tillegg til over 200 nye boliger er det også prosjektert en ny barnehage med åtte avdelinger, et nærmiljøanlegg på ca 1300m2 og en torgallmenning på 1400-1500 m2.

Nærmiljøanlegget skal være for egenorganisert fysisk aktivitet, lek og opphold for større barn. Når det gjelder den nye torgallmenningen så vil den vil bli liggende mellom høyblokka og den nye bebyggelsen som kommer på dagens parkeringsplass.

Den nye bebyggelsen vil komme på dagens parkeringsplass. Høyden på boligblokkene vil variere mellom 4-7 etasjer over sokkeletasjen som vil inneholde næringsarealer. (Illustrasjon: PIR II AS)

Boligblokkene vil organiseres rundt en felles kvartalshage over sokkelen, på samme plan som barnehagen og nærmiljøanlegget. Med gjennomsnittlig 70 m² BRA per boenhet gir det ca. 230 nye boliger innenfor planområdet.

Boligblokkene vil være på 4 til 7 etasjer over sokkeletasjen. Ut mot Blaklivegen kan bebyggelsen bli på 24 meter over gateplan. Høyblokka rager til sammenligning 46 meter over gateplan.

Når det gjelder de nye næringsarealene (sokkeletasjen av den nye bebyggelsen) så planlegges det med to dagligvarebutikker.

Butikkene vil ha et totalareal på rundt 1200 m2 og ha inngangsparti ut mot allmenningen og høyblokka.

Boligblokkene ut mot Blaklivegen kan bli på 24 meter over gateplan. Høyblokka (i bakgrunnen på bildet) er 46 meter høy. (Illustrasjon: PIR II AS)

-Sentrumsområdet på Risvollan fortjener et skikkelig løft, skriver plankonsulent Pir II AS i planforslaget som kan komme til å bli sendt ut på høring allerede før sommeren.

I en mail til plankonsulenten skriver Byplankontoret at man håper å kunne legge frem planforslaget for bygningsrådet den 8. juni.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;