-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022
- Annonse -

Beboere frykter mur på Movollen skal rase ut

Ber kommunen snarest foreta en inspeksjon og om nødvendig stenge av fortauet.

- Annonse -

Flere beboere på Tiller har de siste månedene sendt inn bekymringsmeldinger til kommunen i forbindelse med en steinmur på Movollen.

Beboerne frykter nemlig at deler av den 24 meter lange og 1,6 meter høye muren skal rase ut på fortauet og skade forbipasserende.

Muren, som ble satt opp i 2011, skal de senere årene ha begynt å sige ut mer og mer. I følge en av tiltakshaverne skal gjerdestolpen med størst helning ha et avvik på 8,3° fra loddlinjen.

Tiltakshaveren frykter bevegelsen i muren kan være akselererende, og ber derfor om at kommunens tilsynsavdeling tar en befaring på området for å avgjøre eventuelle strakstiltak.

Tiltakshaveren skriver videre i sin henvendelse til kommunen at man til tross for «gjentatte purringer» ikke har fått ansvarlig søker til å «ta tak i saken.»

Tiltakshaver mener det er ansvarlig søker som har ansvaret for at muren på bildet sikres (Foto:privat)

I et brev fra Byggesakskontoret til ansvarlig søker (en lokal anleggsgartner) heter det at det er ansvarlig søker som har ansvaret for at byggesaken avsluttes med en ferdigattest. Det skal ikke ha skjedd i denne saken.

Ansvarlig søker skriver i sin redegjørelse at den storstilte utbyggingen på Movollen nok kan ha vært en medvirkende årsak til utglidningen. Videre vises det til flere eksempler i Trondheim hvor granitt-murer har vist seg å ikke være spesielt egnet støtte på masser som er i bevegelse

Ansvarlig søker sier man har prøvd å være imøtekommende overfor tiltakshaver slik at man kunne finne en løsning. Det vises også til at man senest i mars ba tiltakshaver kontakte Bydrift hvis man fryktet at muren skulle rase.

Saken ligger nå hos Byggesakskontoret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ