7.6 C
Trondheim
onsdag, oktober 20, 2021
- Annonse -spot_img

Satte opp gjerde da naboen begynte å sage ned trær

To beboere i Solhøgdvegen på Byåsen beskylder hverandre for å ha fjernet trær inne på den andres eiendom. Midt i striden står et 30 meter langt gjerde.

En beboer i Solhøgdvegen (heretter kalt «beboer A») etterlyser svar fra Byggesakskontoret etter at man i fjor sommer klagde på en nabo (heretter kalt «beboer B»)som hadde satt opp et lengre gjerde langs tomtegrensen.

Gjerdet, som beboer A omtaler som en «levegg», skal være nærmere 30 meter langt og 1,8 meter på det høyeste. I klagen skriver beboer A at gjerdet er satt opp på deres side av nabogrensa og at man føler seg «fullstendig murt inne».

I klagen ble det lagt ved flere bilder og en video for å illustrere saken.

Byggesakskontoret sendte i september et brev til beboer B hvor man ba om en redegjørelse. Det ble samtidig understreket at man ikke hadde tatt stilling til hvorvidt opplysningene i klagen stemte.

Et gjerde satt opp langs tomtegrensa har skapt uenighet mellom to naboer på Byåsen (Foto: privat)

Byggesakskontoret gjorde samtidig oppmerksom på at om gjerdet skulle vise seg å være i strid med plan- og bygningslovgivningen, så måtte det enten rives eller så måtte man søke om ettergodkjenning av tiltaket.

I slutten av desember sendte beboer B ut et nabovarsel for tiltaket.

Da beboer A ikke hadde hørt noe fra kommunen sendte man i april en purring til Byggesakskontoret.

Her stiller man seg undrende til at nabovarselet blir sendt ut flere måneder etter at gjerdet ble satt opp. Det blir også igjen gjort gjeldende at gjerdet er satt opp på deres eiendom.

Sagde ned trær

I sin redegjørelse til kommunen (18.06.21) skriver beboer B at gjerdet ble satt opp som skjerming etter at beboer A hadde felt trær både på tomtegrensen og inne på hans eiendom uten samtykke.

To naboer på Byåsen krangler om trefelling i tomtegrensa. (Foto: privat)

Beboer B opplyser at trefellingen ble anmeldt og at erstatningssak opprettet. Beboer B skriver videre at man ved to anledninger skal ha tatt initiativet til dialog, men at dette ble avvist av beboer A.

Da beboer A på nytt skal ha satt i gang å felle trær så skal dette «fysisk» ha blitt stoppet av beboer B. Da beboer B kom hjem fra en reise skal imidlertid resten av trærne ha blitt felt.

Beboer B skriver videre at det nylig ble oppført to eneboliger uten særlig uteareal på nabotomta, og at dette sammen med en høydeforskjell ned til egen tomt på 2-3 meter gjør at man føler seg «ganske innbygd».

Beboer B skriver at man har behov for en viss skjerming når det gjelder innsyn. Det blir avslutningsvis understreket at gjerdet først ble satt opp etter at beboer A hadde «tatt seg til rette» og fjernet trærne som hindret innsyn ned til beboer B sitt hus.

Beboer B beskylder på sin side beboer A for å ha fjernet et tre inne på deres eiendom. Det blir samtidig påpekt at det var entreprenør som fjernet tre i tomtegrensa i forbindelse med nye eneboliger.

Saken ligger nå hos Byggesakskontoret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ