12.9 C
Trondheim
mandag, august 2, 2021
- Annonse -spot_img

Inviterer til tidenes bokmarked på City Syd

I sommer kan du gjøre et skikkelig bokkupp samtidig som du hjelper fattige barn i India.

- Annonse -

Det er foreningen Cycle for Children (C4C) som i samarbeid med City Syd står bak bruktbokmarkedet. Inntektene vil i sin helhet gå til å bygge en yrkesskole for fattige barn i India som er spesielt utsatt etter korona-pandemien.

Foreningen har fått inn flere tusen bøker donert av trøndere. Det dreier seg om både romaner for voksne, barne- og ungdomsbøker, faktabøker,  og DVD-er.

Bokmarkedet er godt i gang og vil holde på frem til skolestart.

-Her kan man virkelig gå på oppdagelsesreise blant flere tusen bøker. I hyllene finner man alt fra de store klassikerne til ulik “kiosklitteratur”. For barn og unge er det mange godbiter fra trønderske forfattere i tillegg til utgaver av Hardyguttene og Frøken Detektiv, frister daglig leder av C4C Ketil Utne.

Pengene fra bruktmarkedet vil i sin helhet gå til byggingen av en yrkesskole i et av de fattigste distriktene i India. Skolen vil sikre de unge jobb og inntekt som gjør dem uavhengig og ikke så lett blir offer for tvangsekteskap og sosial diskriminering.

I sommer kan du gjøre et bokkupp samtidig som du hjelper fattige barn i India.

-Vi synes dette er et fantastisk tiltak hvor alle kan bidra til å hjelpe barn i India til en utdannelse og samtidig få med seg en bok til sommerferien. Et riktig “Kinderegg” hvor man både hjelper, er miljøbevisst og får lest en god historie på én og samme gang. Dette er noe vi håper kundene våre vil sette stor pris på, sier senterleder Astrid Lind ved City Syd.

Bruktbokmarkedet er åpent i hele åpningstiden til City Syd og er lokalisert i nederste etasje der rullebåndet kommer ned fra etasjen over. Salget er basert på tillit ved at kundene plukker med seg de bøkene de vil ha og betaler med vipps til nr 513789.

NB! Foreningen C4C ble etablert i 2018 i forbindelse med at Kjetil Utne syklet til India fra Trondheim for å skape oppmerksomhet om barns rettigheter og samle inn penger til et barnehjem i India. I etterkant er virksomheten videreført. Alle prosjekter blir fulgt opp tett med årlige besøk og nær kontakt med barnerettsorganisasjonen The Concerned for Working Children (CWC) som tre ganger har blitt nominert til Nobels Fredspris for sitt arbeid for at barn skal bli hørt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:

LES OGSÅ