12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

FOSSEGRENDA: Har kranglet om bod i 6 år

Naboer mener den 12m2 store sportsboden står oppå det private ledningsnettet og vil ha den revet eller flyttet.

- Annonse -

En sportsbod i Sagvegen i Fossegrenda har i flere år vært gjenstand for uenighet mellom flere av beboerne i gata.

Naboer klagde på boden første gang i 2015 da de mente den hadde blitt satt opp ulovlig. Det ble også påpekt at boden var plassert over den felles vannledningen.

Kommunen konkluderte i 2016 med at boden var søknadspliktig og at forholdet skulle følges opp av Byggesakskontoret. Det skulle imidlertid ta fire år før boden ble omsøkt i en dispensasjonssøknad.

Ifølge søknaden var boden et ønske fra flere av beboerne i Sagvegen. Dette da boden ble oppført med tilhørende overbygg for avfallscontainere og felles postkassestativ.

Kommunen godkjente søknaden hvorpå naboene som klagde på boden i 2015 på nytt protesterte på vedtaket. Saken ble oversendt bygningsrådet som behandlet saken på sitt møte den 26. mai.

I sin innstilling argumenterte Kommunedirektøren med at bodens “beskjedne” størrelse ikke ville by på større problemer om den måtte flyttes ved en eventuell utbedring av ledningsnettet.

Kommunedirektøren mente videre at boden ikke ville utløse noen ekstra ulemper med tanke på driftskapasitet.

Et enstemmig bygningsråd valgte å følge Kommunedirektørens innstilling om å opprettholde kommunens vedtak, og saken ble dermed oversendt Statsforvalteren for endelig avgjørelse.

Nå har imidlertid Statsforvalteren valgt å oppheve bygningsrådets vedtak. Det vises til at det ikke er synliggjort at fordelene med å gi dispensasjon er “klart større” enn ulempene.

Det vises også til en uttalelse fra Sivilombudsmannen hvor det heter at vannledninger er et “relevant hensyn” når man skal vurdere fordeler og ulemper ved en eventuell dispensasjon.

Dermed ruller saken videre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:spot_img

LES OGSÅ