8 C
Trondheim
lørdag, september 24, 2022
- Annonse -

Må flytte campingvogn fra badeplass på Rye

Kommunen har konkludert i saken hvor en grunneier ble anklaget for å ha jaget bort folk fra en badeplass på Rye.

- Annonse -

Det var i juni at en bynesing i et intervju med nettavisen Nidaros, hevdet at hun og familien hadde blitt jaget bort fra en badeplass på Rye av grunneier av Klefstadbakken 1.

Bynesingen hadde uken før sendt en klage til kommunen hvor det ble sagt at plassen som hadde blitt brukt til bading og strandliv i mange år nå var «sperret av».

Det ble også stilt spørsmål ved lovligheten av at grunneier hadde satt ut to campingvogner i strandsonen i tillegg til at det var bygd 3 plattinger.

Nå har kommunen konkludert med at tiltakene er av en såpass «beskjeden karakter» at man ikke vil kreve at de fjernes.

I redegjørelsen fra byggesakskontoret heter det imidlertid at campingvognen som er satt opp ikke kan stå der i mer enn to måneder uten at grunneier søker om det.

Tauet mellom de to steinene på bildet er kun ment for å hindre at folk kjører ned til sjøen hevder grunneier (Foto: privat)

Det gjøres i tillegg oppmerksom på at det er grunneier selv må påse at plasseringen av
campingvognen ikke «hindrer allmenn ferdsel eller friluftsliv», eller på annen måte fører til «vesentlig ulempe» for omgivelsene.

Byggesakskontoret mener også at fysiske sperringer i størst mulig grad må unngås, slik at «allmennheten kan ferdes i samsvar med regulert bruk som badeplass».

Grunneier skal ha satt opp et tau mellom to steiner for å hindre at folk kjørte helt ned til stranda. Dette da området ikke hadde noe «egnet parkeringsareal».

LES OGSÅ:

Grunneier avviser å ha jaget folk fra badeplass

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: