Sier ja til høythengende skulptur i Kjøpmannsgata

Skal henge 9 meter over gatenivå på fasaden av Kjøpmannsgata Ung Kunst.

- Annonse -

Byggesakskontoret har godkjent en søknad fra HUS arkitekter AS som, på vegne av Kjøpmannsgata Ung Kunst, har søkt om å få henge opp en skulptur på fasaden av Kjøpmannsgata 36-38.

Skulpturen vil henge 9 meter over bakkenivå og vende ut mot Elsa Laula Renbergs plass/ Elsa Laula Renbergen sijjie mellom metodistkirka og Kjøpmannsgata.

Selve skulpturen er designet og utført på en slik måte at den skal kunne henge utvendig på den tiltenkte plassen. Skulpturen er utført med stålskjelett som bæresystem og er kledd med 100% patinert bronse.

I søknaden heter det at Kjøpmannsgata Ung Kunsts intensjon med skulpturen er at den skal fungere som «et symbol og et blikkfang for kunsthuset, med de aktiviteter, funksjoner og innhold som bygningen er tiltenkt«.

Skulpturen vil henge 9 meter over gateplan. (illustrasjon: HUS arkitekter AS)

Videre skal skulpturen sammen med temporære utstillinger i bygningens skulpturpark på taket, signalisere Kjøpmannsgata Ung Kunsts bidrag til Trondheims kunst- og kulturliv på en «positivt spektakulær måte«.

Den endelige utformingen av Elsa Laula Renbergs plass (plassen der kunstinstallasjonen «Vannspeilet» tidligere lå) ligger ennå noen år frem i tid.

I en merknad til søknaden anbefalte Eierskapsenheten i kommunen at det ble gitt en midlertidig tillatelse på 5 år, med forbehold om at det gjennomføres en prosess i ettertid når det blir mer klart hvordan barnas byrom og det samiske kunstverket blir.

LES OGSÅ:

Flytter kjent kunstverk fra Krambuveita til Korsvika

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ