9.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Flytter kjent kunstverk fra Krambuveita til Korsvika

Må flyttes før byggingen av det nye kunst- og kulturhuset i Kjøpmannsgata starter ved nyttår.

- Annonse -

Det er kunstinstallasjonen “Flytende – flyvende” av billedhuggeren Geir Stormoen, som nå skal få en ny plassering i byen – nærmere bestemt ved parkeringsplassen og lekeplassen i Korsvika.

Kunstverket ble reist i forbindelse med Trondheims tusenårsjubileum i 1999, og ble plassert der man den gang mente den historiske havna “Skipakrok” hadde lagt.

I forbindelse med funnet av Klementskirken i 2016 har det imidlertid senere blitt spekulert i om “Skipakrok” egentlig lå 100 meter lenger opp i Nidelva.

Kunstinstallasjonen “Flytende – flyvende” består blant annet av en 50 tonn tung stein i granitt.

Årsaken til at kunstverket nå skal flyttes er byggingen av det nye kunst- og kulturhuset (Kjøpmannsgata Ung Kunst K.U.K.) i Kjøpmannsgata 36.  Tirsdag godkjente bygningsrådet prosjektet noe som betyr at byggingen vil starte rundt nyttår.

Selv om “Flytende – flyvende” nå vil få en ny plassering så vil det fortsatt stå på historisk grunn. Korsvika var i middelalderen landingssted for kirkesøkende til Lade kirke som kom sjøveien.

Før kunstinstallasjonen settes opp på sin nye plass i Korsvika skal den mellomlagres. Trondheimsselskapet Agraff Arkitektur skal bistå kommunen i flyttingen.

“Kunstinstallasjonen “Flytende – flyvende” skal flyttes til Korsvika.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;