Flytter kjent kunstverk fra Krambuveita til Korsvika

Må flyttes før byggingen av det nye kunst- og kulturhuset i Kjøpmannsgata starter ved nyttår.

- Annonse -

Det er kunstinstallasjonen «Flytende – flyvende» av billedhuggeren Geir Stormoen, som nå skal få en ny plassering i byen – nærmere bestemt ved parkeringsplassen og lekeplassen i Korsvika.

Kunstverket ble reist i forbindelse med Trondheims tusenårsjubileum i 1999, og ble plassert der man den gang mente den historiske havna «Skipakrok» hadde lagt.

I forbindelse med funnet av Klementskirken i 2016 har det imidlertid senere blitt spekulert i om «Skipakrok» egentlig lå 100 meter lenger opp i Nidelva.

Kunstinstallasjonen «Flytende – flyvende» består blant annet av en 50 tonn tung stein i granitt.

Årsaken til at kunstverket nå skal flyttes er byggingen av det nye kunst- og kulturhuset (Kjøpmannsgata Ung Kunst K.U.K.) i Kjøpmannsgata 36.  Tirsdag godkjente bygningsrådet prosjektet noe som betyr at byggingen vil starte rundt nyttår.

Selv om «Flytende – flyvende» nå vil få en ny plassering så vil det fortsatt stå på historisk grunn. Korsvika var i middelalderen landingssted for kirkesøkende til Lade kirke som kom sjøveien.

Før kunstinstallasjonen settes opp på sin nye plass i Korsvika skal den mellomlagres. Trondheimsselskapet Agraff Arkitektur skal bistå kommunen i flyttingen.

«Kunstinstallasjonen «Flytende – flyvende» skal flyttes til Korsvika.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ