Frida (29) er en av stadig flere som ønsker å hjelpe andre til jul

Hos FINN.no opplever man nå rekordstor pågang av nordmenn som legger ut annonser hvor det tilbys ulike former for hjelp til jul.

- Annonse -

Ikke alle har råd til å feire jul. For noen står ikke valget mellom ribbe eller pinnekjøtt, men derimot om man skal vente med nye vintersko til barna for i det hele tatt å ha råd til julemat.

Etter en økning i antallet annonser fra familier som slet økonomisk og som trengte hjelp i forbindelse med jul, opprettet FINN.no i 2016 en egen kategori kalt «Hjelp til jul».

For to år siden utvidet FINN tilbudet med en nye kategori hvor folk som gjerne ønsket å hjelpe andre kunne legge inn en gratis annonse.

-På FINN ser vi en enorm giverglede og stort engasjement i forbindelse med årets julefeiring. At det er så mange mennesker der ute som ønsker å hjelpe er helt fantastisk, sier leder for FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke.

Bakke forteller at antallet annonser i år ser ut til slå fjoråret hvor pandemien gjorde at ekstra mange nordmenn slet økonomisk.

-De siste ukene har vi sett en tredobling i antall annonser hvor folk tilbyr hjelp sammenlignet med samme periode fjor. Så langt har nærmere 1700 personer tilbudt sin hjelp.

En av de som har lagt inn annonse på FINN er 29 år gamle Frida fra Heimdal. Vi velger kun å bruke fornavnet til Frida slik at hun ikke begynner å få henvendelser utenom FINN.

For pågangen av folk som ber om hjelp er nemlig stor. Veldig stor.

-Det tok ikke lang tid etter at jeg la ut annonsen før de første henvendelsene kom. Hver gang jeg logger meg på så er det mange nye meldinger, forteller 29-åringen som bor på Heimdal sammen med mann og barn.

Frida sier det er første gang hun legger ut en slik annonse, men at familien tidligere har hjulpet på andre måter.

-Det har blitt en slags juletradisjon for oss å gjøre noe vi håper kan glede eller hjelpe andre i forbindelse med jul. Det å få lov til å hjelpe andre mennesker føler vi er noe som gir oss veldig mye tilbake.

I annonsen har Frida valgt å ikke være for konkret på hva hun kan hjelpe med.

-Jeg tenker det kan være greit å høre hva den enkelte faktisk trenger og så kan vi heller se om det er noe vi kan hjelpe til med, forklarer 29 åringen.

-Det å få lov til å hjelpe andre gir deg mye tilbake, forteller Frida (29)

-Hvilke type henvendelser har du fått? Hva er det folk trenger hjelp til?

-Alt mulig. Mange trenger hjelp til ting de fleste av oss tar for gitt. Det er alt fra tørrvarer og hygieneartikler, til julepynt og klær for å holde ungene varme gjennom vinteren. Andre igjen er fortvilet over å ikke ha råd til juletre, julemat eller gaver til barna.

-Hvordan er det å lese alle meldingene som kommer inn?

-Det er mange som sliter rundt omkring, men som skammer seg for å be om hjelp.  Når man nå først gjør det så er det veldig sterkt å lese de ulike historiene. Det gjør veldig inntrykk på meg.

-Hvem er det som ber om hjelp?

-Det er både barnefamilier, unge par, ensomme og eldre. Noen har mistet jobben, noen har opplevd samlivsbrudd og noen har falt litt utenfor av andre årsaker, forteller Frida som nylig også meldte seg som frivillig til organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe».

-Det er mange måter man kan hjelpe andre på. Noen velger å støtte ulike hjelpeorganisasjoner økonomisk, mens andre velger å gjøre ting på egenhånd. Det viktigste er at man gjør noe. Ofte er det veldig litt som skal til for å gjøre en stor forskjell hos de man hjelper, avslutter Frida.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ