Vil analysere «svart støv» i boliger i Ole L. Kolstads veg

Støvet stammer mest sannsynlig fra bindemiddelet i grusdekket.

- Annonse -

Beboere i Ole L. Kolstads veg på Heimdal har i lengre tid vært bekymret for et svart støv som har lagt seg på innsiden av åpne vinduer ut mot veien.

I mandagens møte i formannskapet spurte Ola Lund Renolen (MDG) om kommunen ville foreta en analyse slik at man fikk sjekket hva støvet inneholder.

-Det kan godt være at støvet er helt harmløst, men jeg har stor forståelse for at beboerne er bekymret. Det svarte støvet som lå på innsiden av vinduene så ikke spesielt hyggelig ut, sa Renolen som har vært i kontakt med beboere i gata over lengre tid.

MDG’s Ola Lund Renolen har stor forståelse for at beboere i Ole L. Kolstads veg på Heimdal er bekymret for det svarte støvet (Skjermdump fra Trondheim kommunes overføring av formannskapsmøtet 16.08.22)

Byutviklingsdirektør Einar Aasved Hansen fortalte at det svarte støvet mest sannsynlig kom av at det i Ole L. Kolstads veg er benyttet knust gjenbruksasfalt som grusdekke.

Denne typen grusdekke ble brukt på flere veier i Trondheim i perioden 2010-2012.

Aasved Hansen sa at selv om kommunen ikke hadde noen grunn til å tro at stoffet var helseskadelig så ville man nå allikevel foreta en analyse av støvet.

Byutviklingsdirektør kunne imidlertid ikke love noen snarlig asfaltering av gata og viste til kommunens egen prioriteringsliste som ble utarbeidet i 2018.

LES OGSÅ:

Disse grusvegene vil bli prioritert

 

 

 

 

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: