- Annonse -spot_img

Vil oppgradere nærsenter i Ringvålvegen

Vil ha nye moderne vinduer i 1. etasje og nytt glassbygg i 2. etasje.

- Annonse -spot_img

Det er Klipperiet Holding AS som nå ønsker å videreutvikle sentrumsgården i Ringvålvegen 8. Selskapet eier også Ringvålvegen 2, Ringvålvegen 4 og Søbstadvegen 2.

I tillegg til å modernisere eksisterende bygningsmasse ønsker man også å oppføre et to etasjes tilbygg i bakgården. Tilbygget vil i i følge skissene i praksis fungere som en forlengelse av dagens senter og miljøgate midt i bygget.

Dagens 1. etasje tenkes i all hovedsak å beholdes som i dag. Det er imidlertid ønskelig å skifte ut vinduer og karnapper med et «enklere og mer moderne uttrykk

Når det gjelder 2. etasje så er denne i dag inntrukket på alle sider av bygget. Her ønsker man å trekke etasjen ut slik at den går i flukt med 1. etasje. 2. etasje er videre tenkt bygd opp som et «visuelt lett» glassbygg.

Tove Blomsø Stolpnes og Olav Stolpnes i Klipperiet Holding AS ønsker å utvikle eiendommen i Ringvålvegen 8 (i bakgrunnen) i Heimdal sentrum

I rammesøknaden heter det at uttrykket på 2. etasjen ønskes enklest mulig slik at «spillet mellom de ulike materialene i hver etasje er det som fremheves«. Videre heter det at utformingen er ment å fremheve dagens teglfasade som en historisk referanse på Heimdal.

Nærsenteret, som for øvrig går under navnet «Heimdal Senteret»,  har i dag en sentral adkomsthall med inngang fra begge sider. Denne inngangssituasjonen er tenkt videreført i omsøkte tiltak.

I tillegg er legges det opp til 4 inngangsdører mot gatetunet i nordvest (ut mot Ringvålvegen og trebygget til Heimdal Regnskap). Dette for å gi bygget flere «aktiv fasader»

Søknaden ligger nå hos Byggesakskontoret

LES OGSÅ: 

Else (71) og Tonje (29) med ny giv på Heimdal Senteret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ