Leinstrand IL med innsamling til nye hjertestartere

Markerer Hjertestarterdagen 2022 med eget arrangement søndag 23. oktober. -Vi håper mange vil være med å bidra økonomisk, sier leder av skiavdelingen Stine Leinum.

- Annonse -

Leinstrand idrettslag valgte før sommeren å bytte ut sine 12 år gamle hjertestartere. Årsaken var at leverandøren ikke lenger kunne garantere at apparatene ville fungere som de skulle, selv med nye batterier.

-Da det hadde vært en del oppslag i media om unge mennesker som hadde fått hjelp av hjertestartere, bestemte vi oss for å gå til anskaffelse av helt nye apparater. Skal man først ha hjertestartere så må man være sikker på at de faktisk virker, forteller leder av skiavdelingen Stine Leinum.

Idrettslaget valgte å kjøpe inn to nye hjertestartere av den helautomatiske typen.

-De som betjener apparatet blir her instruert underveis. Ved behov for eventuelt støt så vil hjertestarteren gi dette uten at den som utfører gjenopplivning må trykke for å gi det. Dette var også hovedgrunnen til at vi gikk for den helautomatiske varianten da feilmarginen i nøling hos den som bruker hjertestarteren faller bort, forteller Leinum.

De nye hjertestarterne har nå fast tilholdssted på henholdsvis klubbhuset på Klett og skihytta på Skogly.

I hjertestarterregisteret får man oversikt over tilgjengelige apparater i området man befinner seg. (skjermdump fra kartfunksjonen)

-Begge apparatene er registrert i hjertestarterregisteret. Det vil si at folk som har startet med hjerte-lunge-redning og som ringer 113, vil kunne få beskjed om at det befinner seg hjertestartere i nærheten. De vil da få en kode fra alarmsentralen slik at de kommer seg inn i klubbhuset eller skihytta, forklarer Leinum.

Søndag 23. oktober markerer Leinstrand IL den årlige Hjertestarterdagen med et eget arrangement ved klubbhuset på Klett. Her vil det samles inn penger til innkjøpet og videre drift av hjertestarterne.

-Hjertestarterne med tilhørende batteripakker kom på nærmere 43 000 kroner. Etter hvert må det kjøpes nye batteripakker noe som vil gi ytterligere kostnader. Under Hjertestarterdagen håper vi folk på bygda vil delta på et trimløp i nærområdet med påfølgende sosial sammenkomst på klubbhuset. Startkontingenten vil gå uavkortet til hjertestarterne, avslutter Leinum.

Mer informasjon finner du på Leinstrand IL sin Facebook-side.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ