Trondheim kommune med nytt tilbud for turfolk ved Grønlia

Har satt opp en lavvo på 53m2 som vil øke antall sitteplasser under tak. Til våren etableres det en egen rampe for bevegelseshemmede.

- Annonse -

I snart 100 år har Grønlia vært et populært serveringssted og turmål for friluftsglade trondhjemmere. Bilvei helt frem har gjort hytta i hjertet av Bymarka tilgjengelig også for bevegelseshemmede og de som ønsker å gå tur med barnevogn.

På Grønlia får man i dag kjøpt deilig hjemmebakst og enkle lunsjretter. Hver onsdag er det i tillegg middagsservering.

Selv om hytta er godt besøkt året rundt så er Grønlia med sine 35 sitteplasser innendørs den av markahyttene med minst kapasitet. Til sammenligning har Estenstadhytta hele 170 sitteplasser innendørs.

Enhet for Idrett og friluftsliv i Trondheim kommune har i samråd med vertskapet på Grønlia satt opp en lavvo.

For å øke antall innendørs sitteplasser så har Trondheim kommune ved enhet for Idrett og friluftsliv, nå satt opp en 53m2 stor lavvo like ved hytta. Lavvoen vil følge åpningstidene til hytta og inngå i den ordinære serveringsdriften ved Grønlia.

Lavvoen vil også utgjøre et innendørs serveringstilbud som er bedre tilpasset for bevegelseshemmede enn det selve hytta gir muligheten for.

Enn så lenge er det kun bygd en midlertidig trapp opp til lavvoen. Når snøen smelter vil det bygges en egen rampe for bevegelseshemmede fra grusveien og opp til lavvoen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ