Må fjerne containere fra landbrukseiendom

Tiltakshaver mener plasseringen ikke er til hinder for jordbruket og har klaget på vedtaket. Saken kommer opp i bygningsrådet den 28. februar.

- Annonse -

OPPDATERT 28.02.23: Et flertall i bygningsrådet valgte å opprettholde kommunens tidligere vedtak. Saken sendes nå over til Statsforvalteren for endelig avgjørelse.

Innehaver av Klett Dekk AS, Jon Eggan, søkte i januar i fjor om midlertidig tillatelse til å kunne lagre dekk og bilhjul i åtte containere på en naboeiendom til dekkverkstedet.

Da den aktuelle eiendommen ligger i et område regulert til landbruk krever tiltaket dispensasjon fra kommuneplanens arealdel (KPA) og den såkalte jordloven.

Søknaden var først innom Klima- og miljøenheten som i oktober sa nei til en midlertidig omdisponering fra dyrkajord til lagerplass. I vedtaket het det at dyrkajorda i Trondheim er under «sterkt press» og at det derfor må særskilte grunner til for å kunne gi dispensasjon.

Tiltakshaver tilbyr seg å male containerne for å forbedre det visuelle inntrykket (Fra kommunens sakspapirer)

I november gav også Byggesakskontoret avslag på søknaden. Også her ble det vist til at tiltaket ikke var forenelig med LFN-formålet i KPA. Videre het det at stålcontainerne også  rent estetisk utgjorde en «negativ kontrast» til bygningsmiljøet og kulturlandskapet.

Klagesak

Arkitektkontoret Grimstad og Tønsager AS har på vegne av tiltakshaver klaget på vedtaket.

I klagen heter det at det aktuelle området av eiendommen ikke har vært i bruk til kornproduksjon på flere år da det har en utforming som «ikke egner seg for drift med moderne landbruksmaskiner«.

Svein Otto Nilsen

Man mener derfor at plasseringen av lagercontainerne ikke er til hinder for jordbruksproduksjonen på gården. Jorda skal i følge tiltakshaver heller ikke ta skade av at containerne står der.

I klagen heter det også at tiltakshaver tilbyr seg å male containerne slik at det visuelle inntrykket forbedres.

-Bør få dispensasjon

Klagesaken kommer opp i bygningsrådet den 28. februar. I sitt saksfremlegg går Kommunedirektøren inn for å opprettholde kommunens vedtak.

Bystyrepolitiker Svein Otto Nilsen (PP) mener imidlertid at det bør kunne gis dispensasjon og fremmer et eget forslag.

-Det vil ikke gå ut over jordbruksproduksjonen da jorda der containerne står ikke har blitt brukt på flere år. Vi setter imidlertid som betingelse for en godkjenning at tiltakshaver maler containerne slik at det visuelle inntrykke forbedres, forteller Nilsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ