Ny runde i bygningsrådet for svømmehall på Tiller

Politikerne ville ha et nytt forslag på bordet hvor fordelene ved tiltaket ble vektet tyngre.

- Annonse -

Doffen Eiendom AS ønsker å etablere en svømmehall i forbindelse med oppføringen av et nytt industribygg i Kvenildmyra 8 ved Sandmoen. Svømmehallen er prosjektert med et basseng på 12×25 meter og et basseng på 9,5×12,5 meter.

Ifølge søknaden er bakgrunnen for planene at det i lengre tid har vært mangel på svømmehaller i Trondheim og omegn.

Doffen Eiendom AS ønsker derfor å «fremlegge et privat initiativ til å etablere svømmebassenger som er tilgjengelig til bruk for trening og rehabilitering«.

Da området er regulert til industriformål vil imidlertid etableringen av en svømmehall kreve dispensasjon fra gjeldende planformål.

Den planlagte svømmehallen vil ligge i et industriområde( Skjermdump: www.norgeskart.no)

Byggesakskontoret valgte i august 2022 å avslå søknaden med henvisning til både plan- og bygningsloven og KPA.

Vedtaket ble påklaget og kom opp til behandling i bygningsrådet i november. I sin innstilling gikk Kommunedirektøren inn for å opprettholde kommunens avslag.

Politikerne ønsket imidlertid at det ble utarbeidet et alternativt forslag til vedtak der fordelene ved tiltaket ble vektet tyngre. Saken ble sendt tilbake til administrasjonen med beskjed om at det ble utarbeidet en delt innstilling, der et av alternativene var å ta klagen til følge.

Når saken nå kommer opp til ny behandling i bygningsrådet så vil politikerne kunne si et klart «ja» eller «nei» til svømmehall.

Saken kommer mest sannsynlig opp i bygningsrådet i løpet av våren

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ