Søppelet flyter i Korsvika: -Utrolig dårlig gjort!

Det var et lite trivelig syn som møtte NTNU-stipendiat Tina Felicien da hun torsdag morgen var ute og gikk tur i Korsvika.

- Annonse -

-Det fløt med søppel, tomme ølbokser og engangsgriller over store deler av området. Det så helt forferdelig ut, sukker hun.

Felicien bor i Korsvik Allé og har derfor det populære friluftsområdet like utenfor stuedøra.

Mange engangsgriller lå og slang selv om containeren ikke var full (Foto: Tina Felicien)

-Jeg har vært mye og gått i området men har aldri opplevd så mye søppel som i dag. Det er trist at folk som benytter seg av offentlige friluftsområder ikke kan ta litt mer ansvar når det gjelder å rydde opp etter seg.

For Felicien mener det dreier seg om hvilke holdninger den enkelte har til fellesskapet.

-Jeg var og gikk tur i området i går ettermiddag og da var det fullt av folk som var ute og koste seg i sola. Selv om de aller fleste er flinke til å rydde opp etter seg så er det dessverre et lite fåtall som ødelegger for alle andre. Når man lar søppelet ligge så er det en måte å si at man rett og slett gir blaffen i alle andre på.

Søppelet fløt i Korsvika (Foto: Tina Felicien)

Felicien ønsker imidlertid å skryte av Trondheim bydrift som hun forteller var raskt på pletten etter at hun tipset om forsøplingen.

-De var her på formiddagen og fikk ryddet slik at området nå ser fint ut igjen, avslutter NTNU-stipendiaten.

Halvfulle containere

Avdelingsleder Jan Morten Skaanes-Bjerkan i Trondheim bydrift forteller at man merker godt at finværet er her og at flere trondhjemmere er ute og koser seg ved byens friområder og badeplasser.

-Finvær fører alltid med seg mer søppel. Derfor kom det ikke som noen stor overraskelse at vi i dag måtte en ekstra tur innom Korsvika, forteller han.

Her har noen kost seg med å grille, men glemt å rydde opp etter seg. (Foto: Tina Felicien)

I Trondheim er det Trondheim bydrift som har ansvaret for å uplasserte og tømme avfallscontainere i kommunale parker, friluftsområder og badestrender.

Skaanes-Bjerkan forteller imidlertid at forsøpling ikke alltid er et tegn på at containerne er fulle.

-Vi har flere ganger kommet til plasser hvor søpla flyter selv som containerne kun er halvfulle. Utfordringen er at hvis en person først setter fra seg noe på utsiden, så vil de neste som kommer ofte gjøre det samme da man tror containeren er full. En annen utfordring er at hvis innkastet på den ene siden er fullt, så tror mange at hele containeren er full og sjekker dermed ikke om det går an å kaste fra den andre siden.

Skaanes-Bjerkan forteller at Trondheim bydrift nå ruster seg for en varm helg hvor mange trekker ut.

-Vi har satt på ekstra med folk som skal sørge for at byens friluftsområder kan vise seg fra sin beste side gjennom hele helgen. Vi har egne kontinuerlige «søppelruter» som vil kjøre innom de mest populære badestrendene og friluftsområdene. Skulle det imidlertid være fullt i containerne så håper vi folk viser ansvar ved å ta med eget søppel hjem, avslutter Skaanes-Bjerkan

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ