Maren (15) og Martine (14) kjemper om plass på landslaget

70 av Norges fremste fotballjenter deltok denne uken på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Blant dem var Trondheim-talentene Maren Hoff Fuglås (15) og Martine Molberg (14).

- Annonse -

–Det er viktig for utviklingen min å få teste seg mot de beste i landet og få nye erfaringer og impulser, forteller Maren Hoff Fuglås (15) fra Vestbyen.

Indreløperen viste et tidlig talent, og med hardt arbeid og dedikasjon ønsker hun å følge i fotsporene til Lionel Messi.

−Han er et godt forbilde på og utenfor banen, og har stor forståelse for spillet, forklarer 15-åringen.

Martine Molberg (14) drømmer om nå så langt som mulig i fotballkarrieren, og er klar over hvor viktig det er å prestere på arenaer som dette.

−Det betyr veldig mye, og gir motivasjon til å stå på videre, forteller hun.

Molberg har allerede bevist seg som en spiller med sterk duellkraft fra sin back-posisjon. Det kommer godt med på veien mot drømmen som utenlands- og landslagsproff.

−På Equinor Talentleir skal jeg tørre å utfordre meg selv og være offensiv, sier hun.

Går for gull sammen

Equinor har hatt et samarbeid med Norges Fotballforbund i over 20 år. Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet toppscorer i Champions League Erling Braut Haaland.

–Med talentutviklingsprogrammet vårt «Morgendagens helter» ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Talentleiren er en viktig arena hvor unge fotballspillere får både testet og vist frem sine ferdigheter på banen. Å bli en dyktig fotballspiller krever en enorm innsats og dedikasjon, som årets deltagere har demonstrert godt. Vi er stolte av å støtte Trondheim-talentenes reise mot toppen av fotballen, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

Norges Fotballforbund er overbevist om verdien av satsingen på unge talenter og ser hvordan den bidrar til å bygge sterke fotballspillere for fremtiden.

– Vi gleder oss over å se at norske spillere i alle årsklasser fortsetter å klatre på rankingene år etter år. Dette er takket være målrettet og hard trening, og det er alltid spennende å se hva de unge spillerne bringer til banen under Equinor Talentleir. Spillerne fra Trondheim har vist dedikasjon og imponerende ferdigheter og kan nå langt, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland

 Fakta om Equinor Talentleir for jenter 2023:

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar 70 jenter fra hele landet.
  • Arrangeres i perioden 19.-23. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ