Lokalpolitikeren, filantropen og drosjesjåføren Kjetil Utne debuterer som kriminalforfatter. I boka «Taxi» møter vi drosjesjåføren Armstrong Andersen som tjenestegjorde i UNIFIL i Libanon på 1990-tallet.
Etter en traumatisk opplevelse reiser Andersen hjem til Trondheim hvor han 20 år senere opplever flere hendelser som gjør ham nysgjerrig. Er det en forbindelse til fortiden?
-Jeg har alltid likt å lese kriminalromaner, og aller mest liker jeg krim som i tillegg til spenningen kan gi meg ny kunnskap. Som drosjesjåfør og tidligere UNIFIL-soldat i Libanon var det derfor naturlig å ta utgangspunkt i et miljø og en bakgrunn som jeg kjenner godt, forteller Utne.
Utne som i mange år har engasjert seg for fattige barn i India , forteller at bakteppet for handlingen i «Taxi» er krigsforbrytelser mot barn og kyniske bakmenn som utnytter sårbare flyktninger
-Flere av bokas karakterer er inspirert av mennesker jeg har møtt. Eller blitt kjent med gjennom media. Det gjelder for eksempel en av de «slemme» karakterene. Så kan leserne spekulere i hvem det kan være.
«Taxi» er utgitt og finansiert av Foreningen C4C (Cycle for Children), og overskuddet fra boksalget vil gå til prosjekter i regi av C4C.
-I første omgang gjelder dette en omreisende yrkesskole for fattige barn i India samt frakt av brukte tannlegestoler til Libanon. Tannlegestolene, som er donert av norske tannleger via Rotary, skal brukes på medisinske senter som gir gratis helsehjelp til flyktninger og andre fattige i Libanon, opplyser Utne.
Boka vil bli solgt i trønderske bokhandler, i Forlaget Marvins nettbutikk eller ved henvendelse til forfatteren via e-post kjetiltrondheim@gmail.com. I første omgang er boka tilgjengelig hos Norli, etter hvert også i andre bokhandler.