Vil ha tribuner med tak før NM i friidrett i 2026

Nye overbygde tribuner på Trondheim stadion vil kunne ha plass til opp mot 1200 publikummere. Se tegninger fra de ulike alternativene det nå jobbes med.

- Annonse -

SE DE ULIKE ALTERNATIVENE NEDERST I SAKEN

Trondheim har blitt tildelt NM i friidrett i 2026. I den forbindelse jobbes det nå med planer om å utvikle dagens tribuneanlegg ved Øya stadion.

I en mulighetsstudie fra Henning Larsen arkitekter og Rambøll er det skissert tre ulike løsninger når det gjelder etablering av overdekte tribuner ut mot Klostergata.

I de tre alternativene legges det opp til en kapasitet på mellom 750 og 1200 publikummere.

I en behovsanalyse fra friidretten selv heter det at det bør være plass til minimum 800 publikummere under tak når det arrangeres store stevner med 2000 tilskuere og 700 deltakere.

Det er bred politisk enighet om å oppgradere Trondheim stadion slik at det kan arrangeres større mesterskap i friidrett.

Prosjektleder Silje Wormnes Skulstad i Trondheim eiendom forteller at Kommunedirektøren vil legge frem en politisk sak om konseptvalg på nyåret.

-Det har blitt utredet flere ulike løsninger som alle tilrettelegger for et stedstilpasset, nøkternt og helhetlig anlegg for både hverdagsbruk og større arrangement. Så blir det opp til politisk nivå å bestemme hvilke planer det skal jobbes videre med.

Politisk enighet
Det har lenge vært bred politisk enighet om at Trondheim stadion bør utvikles videre  slik at det kan arrangeres større mesterskap som NM i friidrett. I 2019 ble det blant annet bevilget 6,5 millioner kroner til en større oppgradering av stadionanlegget.

I mars vedtok formannskapet å sette av 3 millioner kroner i 2023 og 3 millioner kroner i 2024 til utredning av arenabygget og fasiliteter på Trondheim Stadion.

De senere årene har det blitt gjennomført flere store friidrettsarrangement på Trondheim stadion som Lerøy-lekene i 2020 og UM i friidrett i både 2021 og 2022. Forrige gang det ble arrangert et NM var i 2008.

ALTERNATIV 1:

Alternativ 1 (Tegning: Henning Larsen arkitekter / Rambøll / Trondheim kommune)
Alternativ 1 (Tegning: Henning Larsen arkitekter / Rambøll / Trondheim kommune)

ALTERNATIV 1 PLUSS:

Alternativ 1 pluss  (Tegning: Henning Larsen arkitekter / Rambøll / Trondheim kommune)
Alternativ 1 pluss (Tegning: Henning Larsen arkitekter / Rambøll / Trondheim kommune)

ALTERNATIV 2:

Alternativ 2 (Tegning: Henning Larsen arkitekter / Rambøll / Trondheim kommune)
Alternativ 2 (Tegning: Henning Larsen arkitekter / Rambøll / Trondheim kommune)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ