-Legg søndagsturen til Leangen og støtt skøytesporten i Trondheim

Til helgen er det klart for Landsmesterskap på skøyter for ungdom på Leangen kunstisbane. -Viktig for skøytesporten i Trondheim at folk kommer og ser på når det arrangeres store stevner, sier arrangørene.

- Annonse -

Landsmesterskapet på skøyter samler hvert år et stort antall løpere i alderen 12-16 år i tillegg til løpere i para-klassen. Til årets stevne har så langt 130 løpere meldt sin ankomst til Leangen.

-Løperne fordeler seg på 29 klubber fra hele landet, fra Tromsø i nord, til Arendal i sør og Bergen i vest. Fana IL i Bergen stiller for øvrig med den største kontingenten med hele 15 løpere, forteller leder av skøyteavdelingen i Leinstrand IL Astrid Vårvik Nordheim.

Leinstrand IL utgjør sammen med Sportsklubben Falken og Trondhjems Skøiteklub samarbeidsorganet Trondheimsalliansen som står som arrangør av mesterskapet.

Det er mye som skal på plass før et stort mesterskap. Her fra helgens «testløp» på Leangen.

Nå håper klubbene at mange tar turen innom Leangen kunstisbane i løpet av helgen.

-Hvorfor ikke legge søndagsturen, eller lørdagsturen for den saks skyld, innom Leangen? Det er gratis å komme inn og det vil være salg av både varmmat, drikke og kaker. I tillegg er det meldt fantastisk vintervær, forteller leder i hovedkomiteen for LM, Jørn Egil Andreassen.

Andreassen sier mange publikummere under viktige stevner fungerer som en ekstra vitamininnsprøyting for det lokale skøytemiljøet.

-Vi har bestilt godt vær så her er det bare å legge søndagsturen innom Leangen, smiler Astrid Vårvik Nordheim og Jørn Egil Andreassen.

-Så absolutt! Et stort publikum er alltid kjekt for oss som arrangørklubber. Det viktigste er imidlertid at alle de unge skøyteløperne som kommer til Leangen kan få oppleve gleden av at mange står og heier. Så møtt opp og lag litt god gammeldags skøytestemning for den neste generasjonen med løpere, oppfordrer Andreassen.

Forrige gang et Landsmesterskap ble arrangert i Trondheim var i 2002. Siden den gang er mye ved kunstisbanen på Leangen blitt oppgradert.

-Det seneste er et helt nytt start- og tidtakeranlegget. I tillegg er det kommet opp store TV-skjermer som vil gjøre det lettere for publikum å følge med på resultatene, opplyser Vårvik Nordheim.

HER finner du mer informasjon om Trondheimsalliansen og LM

Stevnet åpnes av ordfører Kent Ranum fredag kl. 14.40. Lørdag og søndag er stevnestart kl. 10.00

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ