- Annonse -

Speidere på Charlottenlund samler inn til barn på flukt

Mandag 15. april går speidere på Charlottenlund rundt på dørene i nærmiljøet i forbindelse med den nasjonale Speideraksjonen.

Speidere i Norges speiderforbund hjelper hvert år barn og ungdom andre steder i verden gjennom Speideraksjonen. De innsamlede midlene går til Flyktninghjelpen og Norges speiderforbunds egne prosjekter.

Siden 2003 har norske speidere samlet inn over 15 millioner kroner til Flyktninghjelpens arbeid for mennesker på flukt.

I år samler speiderne inn penger til barn og ungdommer som har flyktet fra krigen i Ukraina og over til nabolandet Polen. Her vil pengene gå til en fritidsklubb og en egen sommerleir for ukrainske barn og unge.

-Vi håper folk på Charlottenlund og Ranheim tar godt imot speiderne våre når de kommer med bøssene. Man kan enten gi kontanter eller vipse, forteller gruppeleder i Charlottenlund speidergruppe, Astrid Kornberg Bjørke.

Ingebjørg Ulriksen (t.v.), Astrid Kornberg Bjørke og Anna Shamko håper folk i nærmiljøet vil åpne lommeboka i forbindelse med årets innsamlingsaksjon.

Mandag ettermiddag hadde de ulike avdelingene i Charlottenlund speidergruppe egne informasjonsmøter hvor det ble snakket om årets innsamlingsaksjon.

Infomøtene var lagt opp av 13 år gamle Ingebjørg Ulriksen som har ansvaret for å organisere innsamlingen i egen gruppe.

Speiderne fikk også høre mer om hvordan barn og unge har det i Ukraina av ukrainske Anna Shamko som ble med som leder hos Charlottenlund speidergruppe i fjor.

-Anna hadde tatt på seg en tradisjonell folkedrakt som hun viste frem i tillegg til at hun lærte speiderne en rekke ukrainske ord, forteller Bjørke.

Charlottenlund Speidergruppe har i dag rundt 80 aktive speidere fordelt på enhetene Beverkolonien (1.-2. klasse), Flokken (3.-4. klasse), Troppen (5.-10.klasse) og Roverlaget (16-26 år).

Alle enhetene har ukentlige speidermøter og drar ofte på dags- og helgeturer. Noen år deltar man også på ulike speiderleirer i Norge eller i utlandet.

HER finner du mer informasjon om Charlottenlund speidergruppe.

HER finner du mer om årets innsamlingsaksjon.

1 kommentar

  1. Vi gleder oss til å møte naboer når vi kommer rundt med bøsser mandag 15.4. Hvis du ikke får besøk, men likevel ønsker å støtte speideraksjonen er det også mulig å støtte på Vipps til 89543

    – Speiderhilsen fra Charlottenlund Speidergruppe

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ