Geir (47) reiser til Tyskland for å skrive bok om EM i fotball

Skal bo 6 uker i Trondheim kommunes kunstnerleilighet i Berlin. -Det kommer til å bli en innholdsrik sommer, forteller trondheimsforfatteren Geir Jacobsen (47).

- Annonse -

Et stort antall fotballfrelste nordmenn vil denne sommeren sette kursen for Tyskland i forbindelse med EM i fotball som går av stabelen fra 14. juni til 14. juli.

En av de som reiser nedover for å følge mesterskapet på nært hold er trondheimsforfatter Geir Jacobsen (47).

Jacobsen vil ha base i Berlin hvor han har fått innvilget et seks ukers opphold i Trondheim kommunes egen kunstnerleilighet.

Trondheim kommune har en egen kunstnerleilighet i Berlin som lånes ut til profesjonelle kunstnere bosatt i Trondheim (Foto: Trondheim kommune)

-Å kunne kombinere skrivingen med min livslange lidenskap for fotball på denne måten er bare helt fantastisk, forteller en entusiastisk Jacobsen.

47-åringen debuterte som forfatter våren 2021 med romanen «Lyst mørke» hvor mye av inspirasjonen var hentet fra egen oppvekst på Heimdal på 80-tallet.

I fjor kom Jacobsen ut med «Drømmelaget» hvor forfatteren tok for seg 14 ulike historier knyttet til fotballspillere som har betydd mye for ham selv.

Denne våren er forfatteren som til daglig jobber som juridisk rådgiver, bokaktuell både med diktsamlingen «82,91» og historien om vennegjengen bak popsensasjonen «Sodapop» fra Trondheim Sør.

-Å kunne kombinere skrivingen med min livslange lidenskap for fotball er en drøm, forteller trondheimsforfatter Geir Jacobsen (bildet) Her på gressmatta ved Jernbanebyen aktivitetspark på Heimdal.

-I «Drømmelaget» blandet du fakta og fiksjon. Hvilken bok ser du for deg at det blir fra EM i fotball?

-Jeg har alltid hatt stor sans for fotballbøkene til Jon Michelet og Dag Solstad. Håper er å kunne få til noe av det samme, selv om jeg da vet at jeg legger lista skyhøyt, smiler Jacobsen.

I tillegg til å hente inspirasjon og samle historier til den kommende boka, vil Jacobsen under mesterskapet også debutere som sportsjournalist.

-Jeg fikk nylig innvilget medlemskap i Norske Sportsjournalisters Forbund noe som vil gjøre det lettere å få akkreditering til de ulike fotballarenaene. Under oppholdet skal jeg skrive saker for fotballmagasinet Josimar.

Den 65 m2 store kunstnerleiligheten til Trondheim kommune ligger ved historiske Wittenberg plass i sentrum av Berlin.

Profesjonelle kunstnere med bostedsadresse i Trondheim kan hvert år søke om opphold i leiligheten.

-Det er stor rift om leiligheten så at jeg fikk innvilget et opphold på hele 6 uker føler jeg er en stor anerkjennelse, avslutter Jacobsen.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ