- Annonse -spot_img

Elever ved Strinda vgs kjemper om finaleplass i kokkekonkurranse

Trondheimslaget "Kitchen Nightmare" konkurrerer i den femte og siste semifinalen i den landsdekkende kokkekonkurransen TINE Matcup.

- Annonse -spot_img

TINE Matcup er en landsdekkende konkurranse for kokk- og servitørelever på VG2 i regi av TINE og Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Målet med konkurransen er å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag. For i følge NKL utdannes det nemlig under halvparten så mange innen restaurant- og matfag som det er behov for.

-Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere er at konkurransen inspirerer og motiverer på veien videre mot fullført fagbrev. Vi har flere eksempler på elever som gjennom denne konkurransen har fått jobb på prestisjefylte restauranter, forteller Espen Wasenius, daglig leder i NKL.

Konkurranse

TINE Matcup er i dag en av få konkurranser for elever i videregående skole. TINE og NKL engasjerer gjennomsnittlig ca. 200 elever årlig, i tillegg til ca. 50 lærere fra hele kokke-Norge.

Konkurransen har et faglig godt feste i bransjen og hos skolene med restaurant- og matfag. Den er en viktig arena for rekruttering, og Norges største utstillingsvindu for elever på VG2, på vei til sin læretid i kokk- eller servitørfaget.

TINE Matcup er en lagkonkurranse, der hvert lag består av to kokkeelever, en servitørelev og en lagleder fra skolen. 6 vinnerlag går videre til finalen i Stavanger 7. februar 2025.

Semifinalene gjennomføres i Oslo mellom 6. og 13. november. 29 skolelag, med spente elever og lærere fra hele landet, står nå klare til å innta kjøkkenet på TINEs matfaglige senter på Kalbakken.

Trondheimslaget «Kitchen Nightmare» fra Strinda videregående skole konkurrerer i den femte og siste semifinalen, onsdag 13. november.

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ