Blotter seg for unge skolejenter på Nardo

Sjikanerende «griseprat», menn som følger etter barn på kveldstid og åpenlys blotting i vinduene. Brakkebyen i Sørenga 5 har lenge skapt stor utrygghet blant elever ved Nardo skole.

- Annonse -

Lill Kristin Harøy Fenstad, Martine Vollsjø, Anna Singsaas og Maria Felicia Eide Kaasbøll går alle i 7. trinn ved Nardo skole. De tør ikke lenger oppholde seg på skolen på ettermiddags- og kveldstid.

-Vi er veldig redd. Spesielt ekkelt er det når vi opplever at voksne menn følger etter oss og prøver å lokke oss bort til brakkene, fortellerjentene

Martine har også opplevd at beboere har blottet seg i vinduene.

-En kveld jeg var på vei hjem fra trening stod det en naken mann seg viste seg fram i vinduet. Det var tydelig at han ønsket å bli sett.

Jentene forteller om flere episoder hvor menn har stått naken i vinduene. De tror derfor det ikke er snakk om personer som har skiftet om.

-Vinduene på brakkene er såpass høyt oppe at hvis man skal sees fra gaten så må man selv ville det.

Anna har flere ganger forsøkt blitt lokket bort til brakkeriggen.

-Det har vært etter skoletid hvor jeg og andre har gått forbi. Da har det stått voksne menn og drukket øl og plystret etter oss. Noen har snakket norsk mens andre har snakket engelsk. De vil at vi skal komme inn til dem på brakkene. Da har vi blitt redd og løpt.

Lill Kristin har også opplevd å bli ropt etter.

-Mange har brukt veldig «grisete» språk. Noen ganger skjønner vi ikke hva de sier, men vi hører at mange står i bakgrunnen og ler.

SPRØYTESPISSER: I undergangen ved Omkjøringsveien har det flere ganger lagt brukte sprøyter. – Vi er redd for hva de yngste skoleelevene gjør når de finner disse forteller Anna Singsaas (t.v.), Lill Kristin Harøy Fenstad, Martine Vollsjø og
Maria Felicia Eide Kaasbøll ved Nardo skole.

Jentene synes det mest skremmende er når beboere i brakkeriggen følger etter dem.- Enten så har de gått like bak oss eller så har de kjørt etter i bil. Noen ganger har de også kjørt fort mot oss på veien.

Maria Felicia er en av flere elver som derfor ikke lenger tør oppholde seg i området etter skoleslutt.

-Når jeg går hjem fra skolen løper jeg fort forbi brakkene. Jeg er redd for at noen skal følge etter meg.

Jentene forteller også at foreldrene deres ikke vil at de skal være på skoleområdet etter skoleslutt.

-Hvis vi skal på et arrangement på skolen vil de at vi går omveier og at vi hele tiden sier hvor vi er, forklarer de.

Flere av elvene har også opplevd at det ligger mange sprøytespisser i undergangen ved Omkjøringsveien.

-De minste elevene vet ikke hva dette er og kan derfor lett stikke seg hvis de plukker dette opp. Vi som er litt eldre vet hva som ligger der og er derfor mer forsiktig, forteller en elev som ikke vil stå fram med navn eller bilde.

Ingen av jentene kan skjønne hvorfor kommunen tillater at slike brakker blir satt opp like ved skole og barnehage.

  • Vil Trondheim kommune at elever ved Nardo skole skal føle seg utrygge? Hva er viktigst – barnehagebarn og skoleelevers trygghet, eller brakkebyen, spør jentene som nå håper kommunen vil stå ved sitt vedtak fra i fjor om nedleggelse.
- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: