Sluttbehandler planene om ny studentby på Nardo

Studentsamskipnaden vil bygge 850 studentboliger med tilhørende sosiale arenaer og støttefunksjoner i Nardovegen 12-14.

- Annonse -

Etter fire år med planlegging, høringer og ulike møter er planene om ny studentbolig på Nardo nå kommet til politisk sluttbehandling.

I sitt første møte etter ferien skal bygningsrådet neste uke ta stilling til om planforslaget bør vedtas slik Kommunedirektøren anbefaler. Den endelige sluttbehandlingen skjer imidlertid i bystyret.

I planforslaget som nå foreligger vil Studentskipsnaden legge til rette for bygging av 850 studentboliger fordelt på seks ulike blokker med 6 til 8 etasjer.

Bebyggelsen sett fra utsiktspunkt øverst i Nissekollen friområde (Fotomontasjer: Agraff Arkitektur)

Langs Nardovegen er det planlagt en rekke med småhus med vennekollektiv
med felles oppholdsrom i 1. etasje

Det legges også opp til rundt 3000m2 med næringsarealer. I følge planforslaget er det kun næringer som har sitt kundegrunnlag i studentbyen og nærområdet som tillates. Dette kan være serveringssteder, ulike servicefunksjoner, kulturarena, treningssenter, kiosk og kontorer.

Det planlegges også flere offentlige anlegg som utvidet gang- og sykkelveg langs Torbjørn Bratts veg med tilkobling til eksisterende rampe til gangbru, samt fortau langs Nardovegen.

Bebyggelsen sett fra Fiolsvingen. Gjennomsiktig volum viser foreslått bebyggelse i Nardovegen 10 og er ikke del av planforslaget. (Fotomontasjer: Agraff Arkitektur)

Hovedutfordringen i planarbeidet har i følge Kommunedirektøren vært å få sikret tilstrekkelig bokvalitet. Uenigheter som forelå før høringen av planen anses nå som løst.

Man har også kommet til enighet rundt skyggevirkningene på Nissekollen og bredden på gang- og sykkelvegen langs Torbjørn Bratts veg.

I sitt saksfremlegg anbefaler Kommunedirektøren at planforslaget vedtas slik det nå foreligger.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 8. august

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ