-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Pauline gikk ut med 22 seksere

Nå lærer hun barn og unge gode leksevaner.

-Ofte er det veldig lite som skal tid før det «løsner» for eleven. Det handler om å styre læringen ut ifra den enkeltes behov, ønsker og forutsetninger.

Pauline Steinhovden (19) kommer opprinnelig fra Sandnes, men flyttet i sommer til Trondheim hvor hun nå går 6-årig psykolog utdannelse.

Pauline er også en av stadig flere som tilbyr privatundervisning.

-Jeg har alltid likt å undervise. Allerede på barneskolen hjalp jeg klassevenninne med leksene. Når jeg skulle begynne på studiene ved Dragvoll og jeg trengte enn deltidsjobb var valget derfor enkelt.

Pauline har i dag flere elver, både på grunnskole og videregående, hun følger opp. Selve undervisningen foregår hjemme hos Pauline på Dragvoll.

-Det å ha mest mulig ro rundt seg er viktig. Mange har i dag store problemer med å konsentrere seg på grunn av alt rundt oss som krever vår oppmerksomhet.

I tillegg til selve hjemmeundervisningen følger Pauline opp elevene via mail og telefon.

Pauline sier at privatlærere kan være nyttig også for de såkalte skoleflinke.

-Lekser og undervisning av repetitiv art kan gjøre at de som ligger et stykke foran kan begynne å kjede seg. Det igjen kan føre til at man mister motivasjonen og i verste fall dropper ut av skolen. Derfor er det viktig også her at læringen legges opp ut ifra elevens forutsetninger.

På ungdomsskolen og videregående fikk Pauline lov til å bryne seg på pensum både ett og to klassetrinn over.

-Alle trenger å bli stimulert i læringen. For meg var det viktig å føle at jeg hadde en progresjon og ikke ble stående på stedet hvil

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: