Fredrik (16) bruker 5 timer om dagen på YouTube

Fredrik Hagen (16) driver superpopulær YouTube-kanal.

- Annonse -

16 åringen fra Nardo har det siste året drevet YouTube-kanalen «Nordavinden» fra gutterommet i Sunlandsvegen. Status så langt er 1,2 millioner visninger og 11.000 abonnenter.

-YouTube betaler for hver bruker som klikker seg inn på videoene. Jo flere visninger man har jo mer får man utbetalt, forklarer Fredrik som også får donasjoner via PayPal fra andre «gamere» som følger ungguttens spillhverdag på nett.

Nardo-gutten er en av stadig flere unge her til lands som tjener penger på å legge ut videoer og streame sendinger på YouTube og Twitch. Den mest kjente norske «YouTuberen» er Joachim Haraldsen aka «Noobwork» som i fjor deltok i NRK1-programmet «Diktaturet»

Det er først og fremst videoer hvor Fredrik boltrer seg i Minecraft-universet som blir lagt ut på YouTube-kanalen.

Minecraft er et såkalt sandkasse/overlevelsesspill som lar spillerne skape sin egen verden i en 3D verden hvor man enten kan spille alene eller sammen med andre fra hele verden.

Spillet ble utviklet av svenske Mojang i 2009. I 2014 ble rettighetene solgt til Microsoft. I dag er Minecraft et av de mest populære onlinespillene blandt yngre «gamere».

Flere skoler i Trondheim bruker nå Minecraft i undervisningsøyemed.

5 timer hver dag

Fredrik legger hver dag ut en video på 10-18 minutter hvor han gjør alt ifra å bygge kylling-klekkerier og kobbergruver til å sloss med andre gamere. Men ting tar tid. Også i en kubistisk virtuell verden.

-Jeg bruker bortimot 5-6 timer hver dag på YouTube-kanalen. Det meste av tiden går med på å redigere opptakene jeg gjør.

5 TIMER HVER DAG: Fredrik Hagen (16) fra Nardo bruker hver dag 5 timer på sin YouTube kanal.

Og det er ikke småtterier 16-årigen har installert på gutterommet. 3 dataskjermer, en spesialbygd PC, studiolys og diverse kameraer må til for å gi kanalen et proft preg.

Og seerne vet å sette pris på Fredriks talent.

-Jeg får utrolig mange positive tilbakemeldinger i kommentarfeltene på det jeg gjør, forteller «Nordavinden» som stadig får spørsmål om å bli «added» på Skype.

Seerne er i følge Fredrik primært unge dataspillere i alderen 8 – 16 år.

-Jeg er veldig bevisst på hva jeg sier og gjør når jeg legger ut videoer. Jeg har en klar regel om aldri å banne eller si noe som kan støte de som følger meg.

Gaming

Interessen for gaming ble vekket allerede i 5-6 års alderen da Fredrik fikk spille Super Mario Bros på Nintendo Game Cube hos slektninger. Noen år senere fikk han et videokamera i gave.

-Jeg gikk rundt i nabolaget og intervjuet naboer og lagde «reportasjer». Resultatet var nok så som så men interessen var vekket.

HJEMMESTUDIO: Fra gutterommet i Sundlandsvegen driver Fredrik Hagen Midt-Norges mest populære gaming-kanal. Så langt har 16 åringen fra Nardo over 1,2 millioner visninger og 11.000 abbonenter.

Etter å ha kikket litt rundt på YouTube bestemte Fredrik seg i jula 2014 at han ville lage sin egen kanal.

Men selv om Fredrik i dag så vidt har begynt å tjene noen kroner på sin YouTube-kanal har han allikevel helt andre fremtidsplaner enn dataspilling.

-Om jeg en dag kan leve av YouTube så sier jeg ikke nei, men drømmen er å bli politi.

I dag går imidlertid 16 åringen første året ved Restaurant- og Matfaglinjen ved Strinda VGS.

-Jeg elsker å lage mat med gode råvarer. Vi nordmenn putter i oss alt for mye «junk».

Fredrik innrømmer allikevel at det for hans egen del lenge gikk i «Grandis» og «Cola»

-Vet nyttår bestemte jeg meg for å legge om kostholdet og trene jevnlig. Det gir mer overskudd til å gjøre en best mulig jobb med «Nordavinden».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ