-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022
- Annonse -

Venter nytt storinnrykk på Klett

Vårens loppemarked-sesong er godt i gang. Førstkommende helg er det loppis både på Leinstrand og på Sverresborg.

- Annonse -

Loppemarkedet er for mange idrettslag, skolekorps og foreninger en av de viktigste inntektskildene. Dugnadsånden blant utøvere og medlemmer er derfor stor, ikke bare under men også før selve loppemarkedet går av stabelen.

Bydelsnytt var innom samfunnshuset på Klett for å sjekke forberedelsene til helgens loppemarked i regi av Leinstrand IL.

DET LITTERÆRE HJØRNET: Intet loppemarkedet uten bøker. Her sorterer Svanaug Fallan bøkene som så langt har kommet inn.

Dugnad

-Idrettslaget står sterkt her på bygda med lange tradisjoner når det gjelder dugnadsarbeid både blant barn og voksne. For mange er dette en fin måte å knytte bekjentskaper og sosialt felleskap på, forteller leder i Leinstrand IL Johanne Storler.

Hele denne uken bruker Storler og flere titalls andre fra idrettslaget ettermiddagene og kveldene på å sette ut innkomne lopper. For det er mer enn nok å gjøre skal vi tro idrettslagets leder.

BILDER I ALLE STØRRELSER: Bilder er en sikker vinner de fleste loppemarked og er noe av det første de mange skattejegerne løper bort til når dørene åpnes. Her er det Mildrid K. Høen som skaffer seg en oversikt over noen nylig ankomne bilder.

-I tillegg til selve loppishelga er det en god del jobb på forhånd med å samle og hente lopper rundt omkring. Denne gangen har vi fått låne samfunnshuset hele uka før loppemarkedet så derfor har vi oppfordret folk til å levere lopper direkte. Vi tar i mot lopper hver kveld uka så her er det bare å komme.

Godt rykte

Leinstrand IL har arrangert loppemarked på våren og høsten i mange år. Der det tidligere har vært de forskjellige avdelingene som har stått for hvert sitt arrangement er det denne helgen hele idrettslaget som er i sving.

Og det kan være greit, for Leinstrand IL har et godt rykte som loppis-arrangør det er viktig å ta vare på forteller Storler.

-Vi har fått gode tilbakemeldinger hvert eneste år, ikke bare på mengden lopper men også når det gjelder bredden og kvaliteten på det som blir solgt.

BLID DUGNADSGJENG: Flere titalls medlemmer av Leinstrand IL er hver ettermiddag og kveld denne uken i full sving med å sette ut lopper på samfunnshuset på Klett. Disse damene har tatt seg en velfortjent pause. Bak f.v.: Mildri K. Høen, Johanne Storler og Turid Forås. Foran f.v.: Svanaug Fallan og Marianne Høyem.

Nye garderober

Inntektene fra helgens loppemarked skal gå til oppgradering av idrettslagets garderobeanlegg og treningsrom i kjelleren på samfunnhuset.

-Garderobene trenger sårt oppgradering. Slik de står nå blir de i liten grad benyttet. Arbeidet vil kreve stor dugnadsinnsats fra medlemmene. Derfor vil vi legge stor vekt på å få dugnadene til å bli et sosialt treffsted i tillegg til at vi får et garderobeanlegg vi kan være bekjent av, forteller Storler.

I forbindelse med oppgraderingen vil det også bli satt i stand et møterom med en liten kjøkkenkrok.

STORT UTVALG: Leinstrand IL er kjent for loppemarked med et bredt utvalg og god kvalitet på sine lopper. Allerede tirsdag ettermiddag var samfunnshuset på Klett i ferd med å fylles opp.

Store planer

Oppgraderingen av garderobeanlegget er i følge Storler et trinn i en større utbygging av Leinstrand Idrettspark.

-Vi ønsker å gjøre om gressbanen på Klett til en moderne 11’er kunstgressbane. Det foreligger også planer om en idrettshall som kan romme flere ulike idretter. Hallen skal inneholde bane med internasjonale mål for rulleskøyter og som islegges på vinteren. Inne i midten skal det etableres ishockeybane, og utenfor banen skal det legges dekke med løpebaner.

Lederen i idrettslaget forteller imidlertid at det er en del brikker som må på plass før arbeidet kan begynne.

-Arbeidene med ny E6 til Melhus påvirker hvor tidlig vi kan komme i gang med flytting av 11’er-banen, noe som må gjennomføres for i det hele tatt å få plass til hallen.

Loppemarked i Leinstrand Samfunnshus – lørdag 1. april 2017 fra 10.00 – 15.00 og søndag 2. april fra 11.00 – 15.00
LOPPEMARKEDET TIL HELGEN: Leinstrand IL arrangerer loppis lørdag og søndag. Hele denne uken blir lopper satt ut på samfunnshuset på Klett. Her kan man også hver kveld levere lopper man vil gi bort.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ