Unge bluestalenter inntar Royal Garden

6. trinn ved Charlottenlund skole jakter den blå tonen under Nidaros Bluesfestival

- Annonse -

For syvende år på rad setter 6. trinn ved Charlottenlund barneskole opp en egen musikal. Denne gangen samarbeider skolen med ingen ringere enn Trondheim Storband og Nidaros Bluesfestival.

-Dette er et unikt samarbeid mellom barneskoleelever og voksne musikere. Vi er veldig glade for å kunne samarbeide med så mange profesjonelle aktører, forteller en entusiastisk Iver Dragset ved Charlottenlund skole.

Dragset har sammen med kollega Stine Slind Aas hatt ansvaret for regi og manus for den årlige musikalen som er en viktig del av skolens kultursatsing.

ØVELSE I CHARLOTTENLUNDHALLEN: Bydelsnytt ble invitert for å overvære øvelsene til årets musikal i regi av 6. trinn Charlottenlund skole.

Blues Brothers

I år har skolen valgt Blues Brothers musikalen «Jakten på den blå tonen». Bydelsnytt ble denne uken invitert til Charlottenlundhallen for å overvære den felles øvelsen mellom de unge bluestalentene fra Charlottenlund skole og de mer garvede musikerne i Trondheim Storband.

Og det var ingenting å si på hverken innsats eller innlevelse.

-Har du glemt solbrillene? Du kan ikke stå her å synge blues uten det, utbryter plutselig en gutt, for anledningen ulastelig antrukket i sort dress og matchende hatt.

En medelev har nemlig glemt kanskje det mest vesentlige under en Blues Brother musikal – nemlig solbrillene.

Dragset fanger raskt opp «hendelsen» og er raskt på pletten med et par ekstra solbriller.

-Dette er noe elevene virkelig går inn for med et stort engasjement og en stor dose godt humør. Det er flott å se elevene samarbeide på denne måten

STORT ENGASJEMENT: For syvende år på rad setter 6. trinn ved Charlottenlund skole opp en egen musikal

Flere konserter

Musikalen vil settes opp flere ganger. Onsdag 19. april i Charlottenlundhallen er det på formiddagen forestilling for skolens øvrige elever mens det senere på kvelden er åpen forestilling hvor alle interesserte ønskes velkommen.

-Her vil det selges programblad, lodd, kaker og kaffe. Vi håper at mange vil ta turen
hit for å se, forteller Slind Aas.

Torsdag 20. april er skoler i Trondheim invitert. Her er allerede alle plassene revet bort.

I tillegg er også barnehager i nærområdet invitert.

MUSIKAL 6. TRINN VED CHARLOTTENLUND: Lørdag 22. april står elevene på¨scenen sammen med Trondheim Storband under Nidaros Bluesfestival.

Hele byen er invitert

Under Barnas Bluesfestival som finner sted under Nidaros Bluesfestival lørdag 22. april så er absolutt hele byen invitert. Da vil konsertversjonen fremføres sammen med Trondheim Storband

-Det er stor stas for elevene å få være endel av Nidaros Bluesfestival. Dette prosjektet
krever mye innsats av den enkelte, men belønningen med å få stå på scenen med 20 musikere, profesjonell scenerigg og masse publikum bidrar til at alle synes det er verdt det, forteller Dragset.

Arrangementet under Barnas Bluesfestival er gratis og begynner kl. 12.30

VI ER KLAR FOR MUSIKAL: Stort engasjement og innlevelse hos 6. trinn ved Charlottenlund barneskole.

Elevbedrift

Alle musikalproduksjonene til Charlottenlund barneskole har vært satt sammen som del av en elevbedrift.

-Gjennom praktisk arbeid har elevene jobbet med ulike læringsmål i læreplanverket. Det betyr at i tillegg til å være skuespillere, sangere og dansere, har elevene hatt mange ulike oppgaver i denne store produksjonen, forklarer Dragset.

Elevene har også bidratt til å skaffe samarbeidspartnere som har hjulpet til med det økonomiske.

-Elevene har utviklet en flott plakat, digital sceneutsmykning , layout og design av programblad, kafèdrift, sying av kostymer og mye mer, forteller Slind Aas.

HER finner du mer info om konserten på Royal Garden

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ