Er lei av å ikke bli hørt – arrangerer folkemøte om fremtidens Klett

-Om Klett ikke skal ende opp som en eneste stor parkeringsplass og trafikkmaskin er folk nødt til å engasjere seg.

- Annonse -

Ola Borten Moe har lenge vært kritisk til det han mener er areal- og byutvikling etter innfallsmetoden og «først til mølla»-prinsippet. I slutten av februar vil den profilerte Sp-politikeren lede et folkemøte om den planlagte utbyggingen på Klett.

For det var på begynnelsen av 2000-tallet at Borten Moe, som da satt som medlem av bystyret, tok initiativ til en kommunedelplan for Leinstrand. 15 år senere er imidlertid lite skjedd.

Borten Moe selv er ikke i tvil om hvor det har stoppet opp.

-Dette er noe bystyret har vedtatt flere ganger uten at det har blitt fulgt opp. Årsaken ligger i en manglende interesse fra Rådmannens side. Så lenge Byplankontoret synes det er mer spennende å jobbe med superbuss og reguleringsplaner i sentrumsnære områder så blir vi på Leinstrand glemt.

Borten Moe er like klar på hva han mener må til for å bli hørt.

-For at Leinstrand skal oppleves viktig på Rådhuset må byens politikere høre om oss. Et folkemøte er en fin måte å få til dette på. Demokrati er ofte et spørsmål om oppmerksomhet. Har man den ikke, ja da må man ut å skaffe den.

INVITERER TIL FOLKEMØTE: Gunnveig Skjetlein,  Johanne Storler og Ola Borten Moe inviterer til folkemøte.

 

Det er Leinstrand IL og Leinstrand Samfunnshus som har tatt initiativet til folkemøtet den 27. februar.

Leder i idrettslaget Johanne Storler, forklarer engasjementet slik.

-Leinstrand IL har planer om å bygge ut idrettsanlegget på Klett. Vårt ønske er at flest mulig skal kunne ta seg til trening og aktiviteter enten ved å gå eller sykle. Kommer det en ny kontrollstasjon på den såkalte trekanttomta vil sikkerheten for gående og syklende forringes.

Gunnveig Skjetlein i Leinstrand Samfunnshus mener det planlagte verkstedbygget på nabotomta vil kunne føre til en negativ utvikling i leieinntektene og med det mindre penger i kassa til bygdas lag og foreninger.

-Samfunnshuset har siden det sto ferdig i 1950 blitt drevet på dugnad av forskjellige lag og foreninger. I dag brukes huset til alle typer tilstelninger og er så og si utleid hver helg året rundt. Med et 12 meter høyt industribygg på nabotomta vil samfunnhuset bli et mindre attraktivt lokale å leie for mange.

Folkemøte

I forkant av folkemøtet som vil finne sted på Skjetlein videregående skole, har arrangørene invitert en rekke bystyrepolitikere med på busstur.

-Vi ønsker å vise frem bygda vår og hva den planlagte utbyggingen vil gi av konsekvenser for nærmiljøet. Etterpå busses politikerne opp til debatt på Skjetlein videregående skole, forteller Storler.

Borten Moe som selv bor på Leinstrand, mener bygda har store muligheter til å kunne bli en enda bedre sted å bo.

-Leinstrand og Klett har de senere årene vært gjennom en rivende utvikling. I dag er bygda et godt sted å bo, ikke minst for barnefamilier. Om det fortsatt skal være slik er vi nødt til å få på plass en helhetlig og langsiktig kommunedelplan.

På folkemøtet vil det i tillegg til en rekke politikere også møte representanter fra administrasjonen i Trondheim kommune, Statens vegvesen og LO. Arkitekt Knut Selberg vil fortelle om hvilke muligheter han ser for utviklingen av Klett som et levende bygdesentrum.

LES OGSÅ:

Vil bygge 12 meter høyt verkstedbygg på Klett

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: