-2.7 C
Trondheim
onsdag, desember 1, 2021
- Annonse -spot_img

Dennis (19) fra Klæbu så plutselig to elg stirre inn gjennom stuevinduet

Tøff vinter gjør at elgen trekker mot bebyggelsen

Kristensen bor i utkanten av Klæbu sentrum og har flere ganger denne vinteren sett elg, men aldri så nært innpå som i helga.

Dennis Kristensen, Klæbu

-Vi satt og så på tv da vi plutselig merket at det kom en stor skygge innover i stua. Da vi snudde oss så vi to elg som stod og kikket inn gjennom vinduet.

Kristensen som filmet opptrinnet forteller at han ikke var noe bekymret for at elgene skulle gjøre skade.

-Det virket som de lette etter noe å spise og var ganske rolige av seg. De var der i kanskje 2 minutter før de gikk tilbake til utkanten av skogen. Der sto de en liten stund før de gikk videre. Vi syntes det var en spennende og kul opplevelse.

Men Kristensen er ikke den eneste i Klæbu som har observert nærgående elg i helga. En leser har sendt inn et bilde av to elger som søndag ettermiddag stod og beitet ti meter fra huset hans. Mannen hadde for to uker siden besøk av en elgku med en kalv i hagen og mente det trolig var de samme han så nå.

Leserbilde – Elg i Klæbu

Nærgående

Det er den tøffe vinteren som har gjort elgen mer nærgående enn på lenge. Miljøenheten i Trondheim kommune forteller at de daglig får meldinger om elg som har kommet inn i boligstrøk.

Elg som utgjør en fare for trafikk eller truer mennesker og verdier vil fortløpende bli vurdert avlivet, forteller viltforvalter Morten Haugen.

Haugen forteller at kommunens viltpatrulje foretar hyppige inspeksjoner i de områdene det meldes om flest nærgående elg. Dette for å observere dyrenes adferd.

-Elg og rådyr søker seg inn til tettbygde strøk der det er mindre snø og kanskje mer mat å finne, forklarer Haugen.

De siste ukene er det blitt observert spesielt mye elg øst i byen, i områdene Dragvoll, Lohove, Steinan, Blaklia, Othilienborg og Nardo.

En rekke elg har denne vinteren måtte bøte med livet etter å ha søkt inn mot bebyggelsen i Trondheim.

I følge Hjorteviltregisteret har det siden november blitt felt én elg i nødverge. Det skjedde i Persløkkvegen på Byåsen. Fire elg er avlivet som følge av skade/sykdom, to er påkjørt av bil og én av toget.

ELG: Siden november har flere elg måtte bøte med livet i Trondheim. De blå prikkene på kartet angir fallsted.

 

RÅDYR: Også rådyrene søker inn mot bebyggelsen i jakt etter mat. De røde prikkene viser hvor mange rådyr som har måtet bøte med livet på en eller annen måte nå i vinter.

 

Har du hatt nærkontakt med elgen? 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ