Klæbu Bakeri mottok pris: -Mange kunder kjører i timevis for å komme hit

Klæbu Bakeri er kåret til "Årets glutenfrie konditori" av Norsk cøliakiforening.

- Annonse -

«Årets glutenfrie bedrift» har vært delt ut hvert år siden 2012 for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud i markedet. Prisen deles ut i klassene årets produsent, årets konditori og årets serveringsted.

–Vi åpnet kafédrift i mai i fjor, så det er jo hyggelig å bli kåret til Årets glutenfrie konditori, smiler Frode Gerhardsen i Klæbu Bakeri.

Det har skjedd mye siden Gerhardsen og kona Ingrid Straum Gerhardsen startet opp glutenfritt bakeri i kjelleren hjemme i Klæbu i 2012.

–Det er mange som tror vi fortsatt er et lite håndverksbakeri, men vi er jo faktisk et blitt stort bakeri på 1100 kvadratmeter, forteller Gerhardsen.

Klæbu Bakeri har i dag 9 ansatte hvor blant annet eldstesønnen Karl er med som baker.

Cølaki

Men det er Oskar, den midterste av parets tre sønner, som er årsaken til det store engasjementet for glutenfri bakst.

Han ble veldig syk som 1-åring og fikk diagnosen cøliaki da han var halvannet år gammel.

–Lettelsen var stor da vi skjønte at han kunne bli frisk bare han holdt seg unna gluten. Og da familien noen år senere var på ferietur til Sverige og fant et glutenfritt bakeri var gleden stor, Gerhardsen .

Det at 5-åringen med cøliaki kunne peke på hva han ville ha og velge fritt av hele utvalget, var en stor opplevelse for både gutten og foreldre, og nå gjenskaper de den samme opplevelsen i Klæbu.

–Det er jo veldig stas for unger med cøliaki å komme hit og kunne velge fritt hva de vil ha. Enkelte kunder kommer kjørende helt fra Orkanger og Røros for å handle glutenfrie brødvarer. Dagene vi har åpen kafé går det mye i glutenfrie kanelsnurrer, lefser, vafler, croissanter og wienerbrød, avslutter Gerhardsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ