-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022
- Annonse -

Miljøbevisste skoleelever på Leinstrand trenger din hjelp

Har du brukte batterier du gjerne skulle blitt kvitt? Da kan du være med å hjelpe elever ved Nypvang skole i stor miljøkonkurranse.

- Annonse -

«Batterijakten» er en årlig miljøkonkurranse hvor landets 4. klassinger konkurrerer om hvilken skole som klarer å samle inn flest brukte batterier.

Nypvang skole har siden konkurransen startet i 2013 flere ganger vært med å konkurrere helt i toppen blant landets skoler.

I år håper elevene å kunne kapre 1. plassen. Vinner skolen skal pengepremien brukes til å kjøpe inn nettbrett og PCer til bruk i undervisningen.

I skrivende stund ligger Nypvang skole hakk i hæl med Flå skole på Melhus og Bryn skole i Oslo.

ENGASJERTE ELEVER: Elever ved 4. trinn på Nypvang har de siste ukene samlet inn brukte batterier i forbindelse med miljøkonkurransen «Batterijakten» i regi av Miljøagentene.

-Du må skrive at det er superjevnt og at vi trenger hjelp! Folk må ringe oss i dag eller i morgen! Vi kommer og henter!

Da Bydelsnytt er innom Nypvang skole fredag formiddag er elevene i full gang med å veie batterier. Engasjementet er på topp og spenningen til å ta og føle på.

Fristen for innlevering av batterier går nemlig ut i morgen kl. 18.00, og elevene er usikker på hvor mange batterier de andre skolene har samlet inn, men som ikke er levert inn.

-Vi har fått inn mange kilo med brukte batterier som vi ennå ikke har levert inn. Derfor kan det være at vi kanskje egentlig ligger på førsteplass, forklarer elevene.

Engasjement

Susanne Mellingsæter er en av kontaktlærerne på 4. trinn. Hun forteller om et stort engasjementet, ikke bare hos elevene selv, men også hos familie, slekt og venner.

-Det har vært en skikkelig dugnadsinnsats for miljøet. Foreldre har delt på å kjøre ungene rundt i forskjellige bydeler for å samle inn brukte batterier. Man har lagt ut meldinger på Facebook-grupper, gått fra dør til dør i nabolaget og spurt de man kjenner.

Mellingsæter forteller at man kun har drevet innsamling i bydeler hvor det ikke har vært andre skoler som deltar i konkurransen.

Parallelt med innsamlingen har elvene lært om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvor viktig det er å ta vare på jordas ressurser.

-Det fine med slike konkurranser er at engasjementet vekkes på en helt annen måte. Elvene får dessuten et nært forhold til hva man selv kan gjøre for miljøet, forteller Mellingsæter.

NB! Har du brukte batterier kan du ringe Svanaug på 926 69 370

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ