-11 C
Trondheim
søndag, november 28, 2021
- Annonse -spot_img

Har startet spleiselag for grønn lunge i Sjetnemarka

Småbarnsmamma Stine Johansen (29) mener en oppgradering av uteområdet ved Sjetne barnehage er noe hele grenda vil ha glede av.

-Vi har startet en såkalt «Spleis» hvor vi samler inn penger til opparbeiding og vedlikehold av grøntområdene ved barnehagen. Pengene vi får inn vil uavkortet gå til innkjøp av busker, planter og plantejord.

Johansen som selv har to barn ved barnehagen, forteller at de ansatte ofte unnskylder seg for hvordan det ser ut på utsiden.

-Når man henter og leverer så blir man ofte stående og snakke litt med andre foreldre og de ansatte. Alle er enige om at mye kunne vært gjort med utearealene. Det står ikke på hverken idéer eller dugnadsånd, det er budsjettet som ikke strekker til.

ENGASJERT: Småbarnsmamma Stine Johansen (29) har startet kronerulling for en oppgradering av uteområdet ved Sjetne barnehage.

Johansen forteller at enkelte av de ansatte både har tatt av egen lomme samt jobbet på egen fritid for å det trivelig rundt barnehagen. Noe også flere av foreldrene har gjort

-FAU har donert mange trær og busker til barnehagen. Problemet har vært at det ikke har vært nok jord å plante i. Mye har visnet fort.

Da barnehagen inviterte til dugnad i slutten av mai hadde man kun fått utdelt noen få sekker med jord.

-Det var ganske stusslig. Under forrige oppussing av barnehagen så anla de ansatte flere fine bed. Den lille med jord vi hadde til rådighet under dugnaden rakk på ingen måte.

PYNTER OPP: Under forrige oppussing av Sjetne barnehage ble det anlagt flere bed. Blant annet disse som vender ut mot Parallellen.

Og det var da Johansen fikk idéen om å starte en kronerulling.

-I første omgang satte vi oss et mål på 5000 kroner slik at vi kunne kjøpe inn en del jordsekker. Etterhvert som beløpet har steget så har vi tenkt på at vi kanskje skulle gå for et helt lastebillass.

Med sin sentrale beliggenhet rett ovenfor skole og nærbutikk, er Sjetne barnehage et midtpunkt i Sjetnemarka. Mange benytter også barnehagen utenfor ordinære åpningstider.

-Jeg har inntrykk av at folk her i Sjetnemarka er veldig opptatt av barnehagen sin. Selv om man ikke har barn der selv ønsker man at barnehagen skal være et godt sted å være for de minste i grenda og at det skal se fint ut på området.

Johansen håper derfor mange nå blir med på kronerullingen.

-Det bygges mye i Sjetnemarka noe som gjør at mange av de grønne lungene har forsvunnet. Det å få det til en skikkelig grøntområde på barnehagen vil kunne kompensere noe.

HER kan du bidra til et grønnere Sjetnemarka

OPPGRADERING: Ikke alt ser like fint ut ved barnehagen i Sjetnemarka. Nå kan du være med å bidra til det som kan bli en grønn lunge midt i grenda.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ