-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Klart for internasjonal matfestival på Heimdal

Matprodusenter fra flere europeiske land byr på lokale spesialiteter når International Food Marked for første gang gjester Heimdal.

- Annonse -

Oster, skinker, pølser, oliven, tørket frukt, nøtter, baklava, makroner, crêpes, belgiske vafler, spansk paella, gresk souvlaki og tartiflette fra Alpene.

De kulinariske fristelsene står i kø når International Food Marked rigger til europeisk matfestival på Heimdal. Det hele finner sted i «Narvesenparken» fra onsdag 20. til lørdag 23. juni.

International Food Marked har siden starten i 2004 organisert tusenvis av matfestivaler rundt omkring i Storbritannia, Norge og Sverige.

Nå er turen endelig kommet til Heimdal, noe Bente Mæhre ved Evas Brudesalong er storfornøyd med.

-Dette vil helt klart bli sommerens mest smakfulle arrangement og et høydepunkt for alle matelskere. At arrangørene har valgt å legge Heimdal inn i en hektisk sommerturné synes vi er utrolig artig.

Mæhre har sammen med Kristin Høstad ved Albert Vold Interiør AS og urmaker Arne Asklund jobbet lenge for å få på plass arrangementet.

-Vi var i kontakt med arrangøren allerede i fjor sommer. Etter noen dager fikk vi beskjed om at de dessverre ikke kunne komme da Heimdal var i minste laget. Det skulle imidlertid vise seg at de trodde vi ringte fra den lille bygda Heimdal utenfor Løten i Hedmark, smiler Høstad.

Marked

Under markedet vil det være mulig å både prøvesmake og kjøpe en rekke lokale spesialiteter fra land som Frankrike, Italia, England, Spania, Polen, Tyskland og Nederland.

Den franske boden vil tilby ikke mindre enn 100 forskjellige produkter, hovedsaklig pølser og ost. Her diskes det også opp med en varm, fransk rett som heter Aligot, som er laget av smeltet Tomme-ost og poteter.

Men intet marked uten kulturelle innslag. Janitsjarkorpset «Tillerblæsen» vil sørge for de musikalske godbitene.

Korpset som ble startet i 1997, teller i dag rundt 30 medlemmer i alle aldre. Korpset holder til på Tiller, men har medlemmer fra hele byen.

Etter International Food Marked vil neste store arrangement på Heimdal være «Crazy Days»

-Crazy Days som var i mars i år ble tidenes beste for mange butikker på Heimdal. Vi håper på et minst like hyggelig arrangement i september, forteller Mæhre.

 

 

1 kommentar

  1. Be aware that at least one merchant listet prices in NOK, but then charged the credit card in EUR, which resultet in us paying 163 NOK instead of 150 NOK.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: