Søpla flyter på Tiller – nå lover kommunen å rydde opp

Innrømmer at det har tatt for lang tid.

- Annonse -

Startbatterier, kjemikalier, el-produkter, gamle klær, plastemballasje og matrester. På grusplassen mellom Mc Donalds og Rosten skole har det i lang tid sett ut som den reneste svinesti.

Et lass med søppel er regelrett blitt dumpet halvveis opp i skogholtet hvor det nå ligger og skjemmer omgivelsene.

Bydelsnytt kjenner til at flere beboere på Tiller har vært i kontakt med kommunen uten at noe har skjedd. Nå tar miljøsjef Marianne Langedal selvkritikk på vegne av kommunen.

-Dette er på ingen måte bra nok. Uansett hvordan de forskjellige ansvarsforholdene innad i kommunen måtte være så er det klart at her burde man vært på banen for lenge siden. Spesielt med tanke på at dette ligger i nærheten av både skole og idrettshall, og at det kan dreie seg om avfall som kan forurense naturen.

FORSØPLING: Et lite steinkast fra et av byens travleste handelsområde ligger matrester og råtner innimellom annet søppel.

Langedal skjønner at det noen ganger kan være vanskelig å vite hvem i kommunen man skal snakke med.

-Når det gjelder Miljøenheten så kan man litt forenklet si at det er vi som skal overvåke og analysere miljøtilstanden i kommunen. Vi utfører en rekke tilsynsoppgaver og er i saker som den på Tiller de som gir pålegg om at det skal ryddes opp.

Langedal forklarer at det i utgangspunktet er den som forsøpler som skal ta jobben og kostnaden med å rydde opp.

-Ofte er det imidlertid slik at man ikke vet hvem som er ansvarlig. Da vil Miljøenheten kunne gi den aktuelle grunneier pålegg om at det skal bli ryddet. I de tilfeller hvor det er snakk om forsøpling på kommunal grunn, så vil vi gi beskjed til Trondheim bydrift som gjør jobben på vegne av Eierskapsenheten som er grunneier.

Miljøsjefen forteller at man nå jobber med å tydeliggjøre hvem som gjør hva i saker som dette.

-At publikum melder fra om forsøpling er utrolig viktig og noe vi som jobber med miljøspørsmål i kommunen setter stor pris på. Derfor er minst like viktig at man får snakket med rette vedkommende og ikke opplever å bli satt over fra den ene til den andre uten at noe skjer. Her har også vi i kommunen enn jobb å gjøre internt og vi jobber nå med et system for henvendelser som skal gjøre det enklere både for publikum og ansatte i Trondheim kommune.

Langedal kan ikke si akkurat hvilken dag det vil bli ryddet, men lover at noe vil skje ganske snart.

-Absolutt. Slik vil vi ikke ha det i byen vår. Vi vil sørge for at det nå blir fortgang i saken.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ