Søpla flyter på Tiller – nå lover kommunen å rydde opp

SØPLA FLYTER PÅ TILLER: På grusplassen mellom McDonalds og Rostenhallen har det i lang tid sett ut som en svinesti.

Innrømmer at det har tatt for lang tid.

Av Jan Vestre

Startbatterier, kjemikalier, el-produkter, gamle klær, plastemballasje og matrester. På grusplassen mellom Mc Donalds og Rosten skole har det i lang tid sett ut som den reneste svinesti.

Et lass med søppel er regelrett blitt dumpet halvveis opp i skogholtet hvor det nå ligger og skjemmer omgivelsene.

Bydelsnytt kjenner til at flere beboere på Tiller har vært i kontakt med kommunen uten at noe har skjedd. Nå tar miljøsjef Marianne Langedal selvkritikk på vegne av kommunen.

-Dette er på ingen måte bra nok. Uansett hvordan de forskjellige ansvarsforholdene innad i kommunen måtte være så er det klart at her burde man vært på banen for lenge siden. Spesielt med tanke på at dette ligger i nærheten av både skole og idrettshall, og at det kan dreie seg om avfall som kan forurense naturen.

FORSØPLING: Et lite steinkast fra et av byens travleste handelsområde ligger matrester og råtner innimellom annet søppel.

Langedal skjønner at det noen ganger kan være vanskelig å vite hvem i kommunen man skal snakke med.

-Når det gjelder Miljøenheten så kan man litt forenklet si at det er vi som skal overvåke og analysere miljøtilstanden i kommunen. Vi utfører en rekke tilsynsoppgaver og er i saker som den på Tiller de som gir pålegg om at det skal ryddes opp.

Langedal forklarer at det i utgangspunktet er den som forsøpler som skal ta jobben og kostnaden med å rydde opp.

-Ofte er det imidlertid slik at man ikke vet hvem som er ansvarlig. Da vil Miljøenheten kunne gi den aktuelle grunneier pålegg om at det skal bli ryddet. I de tilfeller hvor det er snakk om forsøpling på kommunal grunn, så vil vi gi beskjed til Trondheim bydrift som gjør jobben på vegne av Eierskapsenheten som er grunneier.

MILJØFARLIG: Startbatterier kan inneholde flere miljøgifter. Nå vil kommunen rydde opp.

Miljøsjefen forteller at man nå jobber med å tydeliggjøre hvem som gjør hva i saker som dette.

-At publikum melder fra om forsøpling er utrolig viktig og noe vi som jobber med miljøspørsmål i kommunen setter stor pris på. Derfor er minst like viktig at man får snakket med rette vedkommende og ikke opplever å bli satt over fra den ene til den andre uten at noe skjer. Her har også vi i kommunen enn jobb å gjøre internt og vi jobber nå med et system for henvendelser som skal gjøre det enklere både for publikum og ansatte i Trondheim kommune.

Langedal kan ikke si akkurat hvilken dag det vil bli ryddet, men lover at noe vil skje ganske snart.

-Absolutt. Slik vil vi ikke ha det i byen vår. Vi vil sørge for at det nå blir fortgang i saken.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.