1.8 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021
- Annonse -spot_img

Klæbu speidergruppe med sommertur i bymarka

Rigging av leirplass, blåtur med sykkel, tamme geiter, spikking av seljefløyter, førstehjelp og barkebåter. Det ble en innholdsrik sommeravslutning for Klæbuspeiderne.

- Annonse -

Klæbu speidergruppe har i over 40 år lært bygdas barn og ungdom om friluftslivets gleder og hvordan man skal kunne takle situasjoner som kan oppstå ute i naturen.

I dag teller gruppa rundt 70 aktive medlemmer fra 3. trinn på barneskolen til langt oppover i 20-årene. Det arrangeres flere turer og fra 5. trinn ligger speiderne ute året rundt.

TAMME GEITER: De yngste speiderne i Klæbu speidergruppe gikk fra Granåsen og inn til Frøset gård. Her fikk ungene klappe de tamme geitene.

-Turene er et absolutt høydepunkt både for de yngste og de eldre speiderne. Vanligvis legger vi sommerturene til eget nærområde, men denne gangen ville vi la speiderne utforske nye områder.

Paal Christian Bjønnes er flokkassistent i Klæbu speidergruppe. Han forteller om en variert og innholdsrik tur i bymarka.

-Troppspatruljene, som består av speidere i 5.- til 10. trinn, ble sendt ut på blåtur med sykkel hvor man fikk oppgitt punkter på kartet man skulle ta seg frem til i løpet av helga. Her fikk man ulike utfordringer, som for eksempel å ta ansvar på et skadested og yte førstehjelp.

Speiderne i 3. til 4. trinn gikk fra Granåsen og inn til naturskjønne omgivelser ved Frøset gård.

-Ved Frøset fikk speiderne trene seg på å finne en god leirplass, sette opp telt og henge opp hengekøyene sine. I løpet av helga koste vi oss med god mat, lekte, sendte ut utallige barkebåter og spikket seljefløyter. De tamme geitene som trimmer området rundt gården var også populære å kose med, forteller Bjønnes.

BLID GJENG: Patruljen “Gaupe” deltok under NM i speiding på Nøtterøy i Vestfold.

Men ikke alle i Klæbu speidergruppe var på plass i bymarka. Noen deltok også under NM i speiding som i år ble arrangert på Nøtterøy fra den 15. til den 17. juni

En av patruljene kvalifiserte seg i slutten av april til NM etter en solid tredjeplass i kretskonkurransen “Trønderspeidere i friluft”.

HER finner du mer info om Klæbu speidergruppe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;