Advarer mot farlig lek på taket av Østre Rosten 34

HER LEKER GUTTENE PÅ TAKET: -Vi ønsker alle velkommen til Østre Rosten 34 men taket vil gjerne ha for oss selv, forteller Karl-Sigurd Verason Cyvin som er vaktmester i Sameiet Østre Rosten 34. (Foto: Bydelsnytt-tipser)

Flere tilfeller av at barn og unge har klatret opp på taket til nabobygget av City Syd.

Av Jan Vestre

Bydelsnytt har mottatt tips fra flere lesere på Tiller som den siste tiden har observert barn og unge som har tatt seg opp på taket til næringsbygget i Østre Rosten 34.

-Selv om de ikke akkurat har drevet og balansert på kanten så er det vel ikke er helt farefritt det de holder på med, forteller en av tipserne.

Tipseren var nylig ute og gikk søndagstur med hunden da hun oppdaget to gutter som lekte på taket.

-Jeg tror de merket at jeg hadde sett de for plutselig løp de og gjemte seg bak noen rør på taket, forklarer tipseren som allikevel fikk knipset flere bilder med mobilen.

Farlig lek

Det aktuelle næringsbygget er ikke en del av City Syd kjøpesenter men drives av Sameiet Østre Rosten 34 som ble stiftet i 1993.

Karl-Sigurd Verason Cyvin

Karl-Sigurd Verason Cyvin er sameiets vaktmester. Han forteller at problemet med folk som tar seg opp på taket var større for noen år siden.

-Tidligere var det forholdsvis enkelt å komme seg opp via en utvendig brannstige men denne er nå blitt forskriftsmessig sikret. Helt sikker kan man imidlertid aldri være. Om noen virkelig setter seg fore å komme opp på et tak så får man det til på en eller annen måte.

Verason Cyvin oppfordrer derfor foreldre til å ta en prat med egne barn.

-Én ting er at man kan dette ned. Noe annet er de mange strømkablene og kjøleanlegget som befinner seg på taket. Selv om disse er sikret så kan det være farlig om man begynner å tukle med tingene. Vi ønsker alle velkommen til Østre Rosten 34, men taket vil vi gjerne ha for oss selv, avslutter vaktmesteren med et smil.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.