-1.1 C
Trondheim
torsdag, mars 4, 2021
- Annonse -

Kamilla (18) velger å utdanne seg innen teknologi

350 jenter fra 9. og 10. trinn deltok torsdag på "Jentekonferansen 2019". En av disse var 18 år gamle Kamilla Blekkan fra Byåsen VGS.

Av Frida Bratlie

For å inspirere og motivere jenter til å velge en teknologiutdanning har «Jenter og teknologi» ved NTNU de siste seks årene arrangert en egen “Jentekonferanse” i Trondheim.

For problemet er ikke at jenter ikke kommer inn på teknologiutdanningene, utfordringen er at det er alt for få som søker.

Et sentralt virkemiddel for “Jenter og teknologi” er å bruke unge, kvinnelige rollemodeller som forteller om sin erfaring med utdanning og jobb innen teknologi og realfag.

Under gårsdagens konferanse fikk de fremmøtte møte blant annet Christina Aas, som på ungdomsskolen fikk hun høre at matte ikke var noe for henne. I dag driver hun romforskningsselskapet Science & Technolog.

Rundt 350 jenter fra 9. og 10. trinn deltok på Jentekonferansen 2019 i regi av “Jenter og teknologi» ved NTNU. (Foto: Frida Bratlie)

En av de rundt 350 jentene som deltok på konferansen var Kamilla Blekkan (18) som går 3. året ved Byåsen VGS.

-Det var veldig lærerikt å få høre hvilke veier andre kvinner har tatt. Det trenger jeg da jeg ikke er helt sikker på hva jeg vil holde på med selv. Jeg vet at jeg vil drive med realfag, så for min del var det mye bra inspirasjon.

-Hva inspirerte og motiverte deg mest?

-Det første foredraget av Silvija Seres – «Fremtiden er opp til oss. Den krever aktive valg» syns jeg var veldig bra. Hun var flink til å formidle og det var inspirerende å høre på det hun hadde å fortelle. Gjennom sitt studieløp hadde hun opplevd veldig mye og hadde sett ting litt fra forskjellige sider, og det har jeg også lyst til.

Kamilla Blekkan (Foto: Frida Bratlie)

-Har du fått kunnskap om nye jobbmuligheter?

-Ja, det vi jeg absolutt si. Det var mange forskjellige jobber som ble presentert på konferansen, med mange forskjellige utdanningsbakgrunner. Det var litt betryggende for meg som ikke vet helt hva jeg vil bli. Løpet er ikke kjørt selv om man velger feil retning første gang, man finner veien videre for det.

-Har du fått lyst til å velge en teknologiutdanning?

-Jeg hadde lyst til å velge en teknologiutdanning før denne konferansen, men jeg blir ikke noe mindre gira av å være her. Til nå virker materialteknologi veldig interessant og det ser ut som det er den retningen jeg har lyst til å gå, men man vet jo aldri, jeg endrer jo mening hele tiden.

1 kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADET
%d bloggere liker dette:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;