0.7 C
Trondheim
fredag, mars 5, 2021
- Annonse -

Forsikrer at boligene kun vil leies ut til studenter

Adm. direktør i Heimdal Eiendom Ellen Tveit Klingenberg ble overrasket da hun leste rådmannens saksfremlegg til bystyret.

Tomta ved siden av Cirkle K på Nardo skal bygges ut. Heimdal Eiendom AS planlegger en ny studentby med rundt 300 hybler.

Tomta er i henhold til gjeldende reguleringsplan for området regulert til næringsformål. I 2016 gikk imidlertid bygningsrådet inn for at området kunne omreguleres til boligformål og at det ble satt i gang planarbeid for Nardovegen 6.

Forutsetningen politikerne satt var at de tiltenkte boligene skulle være forbeholdt studenter.

Torsdag sluttbehandler bystyret detaljreguleringen av Nardoveien 6. I rådmannens saksfremlegg heter det at kommunen ikke har fått noen tilbakemelding på hvordan Heimdal Eiendom planlegger å følge opp bygningsrådets vedtak. Rådmannen kan dermed ikke legge til grunn at boligene kun blir brukt av studenter.

Tinglysing

Adm. direktør i Heimdal Eiendom, Ellen Tveit Klingenberg, ble overrasket da hun leste rådmannens saksframlegg. Nå forsikrer hun at Heimdal Eiendom hele tiden har hatt til hensikt å følge opp bygningsrådets vedtak om tinglysing.

Adm. dir i Heimdal Eiendom Ellen Tveit Klingenberg (bildet) forsikrer at boligene som nå skal bygges i Nardoveien 6 kun skal leies ut til studenter. (Foto: Heimdal Eiendom AS)

-Da byplankontoret tok opp utfordringen med å sikre bruk til studentboliger i forhold til plan- og bygningsloven, tilbød vi å gjøre dette umiddelbart i desember 2018. Byplankontoret fant imidlertid ut at dette «ikke var det rette grepet i saken», og vi har derfor avventet tinglysingen. Når rådmannen nå likevel ifølge saksframlegget ønsker bekreftelse på en slik tinglysing, så ble erklæring umiddelbart sendt til Kartverket for tinglysing på eiendommen, forklarer Klingenberg.

-Men hvordan kan man praksis kunne forsikre seg om at boligene kun vil leies ut til studenter?

-Det tinglyses en heftelse på eiendommen, noe som vil si at det ved utleie av boligene stilles det krav om at kun studenter kan få leie. Det samme gjøres ved andre private studentbyer i Trondheim. Boligene er i tillegg særskilt tilrettelagt for utleie til studenter.

Studentby

Klingenberg forteller at den planlagte studentbyen vil være med på å gjøre studentbyen Trondheim enda mer attraktiv.

-Prosjektet gir gode framtidsrettede studentboliger med tilrettelagte fasiliteter. Med sin nærhet til Campus og sentrum, samt et godt kollektivtilbud, vil disse boligene være et godt tilskudd. Utbygging er i tillegg i samsvar med kommunens miljøpolitikk.

De foreløbige skissene tar utgangspunkt i at det skal bygges rundt 300 hybler.

-Vi legger opp til en struktur der alle hyblene har eget bad og minikjøkken. Fellesrommene er samlet i større områder, og slik at de er tilgjengelige for alle. Det gir en større kontaktflate blant studentene, og mulighet for flere typer rom/aktiviteter å møtes til, litt mer som et byliv, forklarer Klingenberg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;