13.7 C
Trondheim
fredag, juni 18, 2021
- Annonse -spot_img

Truer kommunen med søksmål etter stenging av deponi i Bratsberg

Ramlo Sandtak AS kaller vedtaket "myndighetsmisbruk" og vil kreve kommunen 150.000 kroner for hver dag deponiet må holdes stengt.

- Annonse -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Beboere i Bratsberg har i mange år klaget over store støvproblemer som følge av tungtransport til og fra massedeponiene i området. Beboerne mener flere av deponiene har drevet ulovlig og viser til dårlig eller manglende rengjøring av veier og fortau.

Nå har beboerne fått gehør hos kommunen som har satt ned foten for det de mener er gjentatte lovbrudd.

I slutten av juni gjennomførte kommunen en befaring ved deponiet “Bjørka” og konkluderte da med at massedeponiet ikke ble drevet i samsvar med plan- og bygningsloven.

Kommunen var i slutten av juni på befaring ved massedeponiet “Bjørka” i Bratsberg.

Byggesakskontoret påla derfor den 2. juli Ramlo Sandtak AS å umiddelbart stanse all virksomhet ved deponiet. I vedtaket vises det til at det aktuelle deponiet i lengre tid har vært gjenstand for tilsyn og ulovlighetsoppfølging, og at det fortløpende har blitt konstatert lovbrudd.

Ramlo Sandtak AS kaller vedtaket “myndighetsmisbruk” og har nå klaget saken inn for Fylkesmannen i Trøndelag.

I et fire siders langt brev fra styreleder Geir Svee i Ramlo Holding AS fremgår det at Ramlo Sandtak sitter på fotodokumentasjon som viser at forholdene under befaringen ikke var slik kommunen påstår.

Ramlo Sandtak AS truer kommunen med erstatningssøksmål etter at Byggesakskontoret påla selskapet å stanse virksomheten ved ett av sine deponi.

Ifølge styrelederen skal dette være dokumentasjon kommunen ikke har vist noen som helst interesse av å motta. Ramlo Sandtak AS har derfor følt at “udokumenterte påstander” om støvplager har blitt brukt som et “skinnargument” for å få avviklet virksomheten.

Svee forteller at stengingen påfører Ramlo Sandtak et daglig nettotap på 150.000 kroner. Dette er penger styrelederen forteller at man vil kreve tilbake fra kommunen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;