9.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Vil ha kulturbygg med nærmiljøsone på Nidarvoll

-Vil ha mye å si for frivilligheten og kulturlivet i bydelen, sier Senterpartiets Vegard Frøseth Fenes og Jarle Martin Gundersen.

- Annonse -

Da nye Spongdal i oktober 2014 ble offisielt åpnet, var store deler av Byneset møtt fram til den høytidelige begivenheten.

For ikke bare hadde bygdas barn og unge nå fått en splitter ny skole – nå hadde også kulturlivet på Byneset fått sin etterlengtede storstue.

Nå ønsker Senterpartiets Vegard Frøseth Fenes, som selv er fra Byneset, å overføre det han kaller “Spongdal-modellen” til andre deler av byen.

-I og med at det nå skal bygges ny skole på Nidarvoll så åpner det seg flere spennende muligheter. Vi i Senterpartiet mener man snarest bør se på muligheten for å innarbeide et kulturbygg med tilhørende nærmiljøsone i byggeplanene.

Nåværende varaordfører i Klæbu og 2. kandidat for Senterpartiet, Jarle Martin Gundersen, sier et nytt kulturbygg vil ha mye å si for både frivilligheten og kulturlivet i bydelene.

-Så absolutt. Det er derfor viktig at det gjennomføres en god involveringsprosess hvor både kulturskolen, korps og andre lag og organisasjoner får komme med sine behov og ønsker.

Senterpartiets Jarle Martin Gundersen (t.v.) og Vegard Frøseth Fenes mener det bør bygges et kulturbygg i tilknytning til nye Nidarvoll skole.

De to Senterparti-politikerne ser for seg at det etableres en egen nærmiljøsone sentralt
i det nye kulturbygget.

-Her kan man på samme måte som på Spongdal ha en aula som kan brukes til konserter og andre opptredener. I tillegg kan man ha kjøkken, møterom, fritidsklubb, lager for korps og skole kulturskole og kontor for tilsynsvert. På dagtid kan aulaen og det andre arealet brukes som kantine for den nye skolen.

-Er dette et valgløfte som er glemt på tirsdag?

-Er det en ting jeg tror velgerne vet at de kan stole på så er det at Senterpartiet hele tiden legger nærhetsprinsippet til grunn. Skal vi klare å skape gode lokalsamfunn så er det nødvendig med et rikt og variert kulturtilbud.

Nye Nidarvoll skole skal etter planen står ferdig i 2023

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;