13.7 C
Trondheim
fredag, juni 18, 2021
- Annonse -spot_img

Trondheim kommune kjøpte småbruk for 5 millioner – nå rives alt

Rives for å ivareta nedslagsfeltet til drikkevannskilden ved Jonsvatnet.

- Annonse -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Det var i juni 2015 at Trondheim kommune etter en budrunde med flere interessenter, sikret seg småbruket Øvre Almannaunet ved Jonsvatnet.

Kommunen måtte til slutt legge 5 millioner på bordet for å sikre seg eiendommen, noe som var 1 million mer enn prisantydning.

Kjøpesummen har blitt dekket av kommunens innbyggere gjennom vannavgiften. På grunn av begrensninger i bruken har kommunen kunnet trekke fra en årlig erstatningssum.

Grunnen til at kommunen valgte å kjøpe det aktuelle småbruket var at det lå rett ved en undervannsstrøm som fører til inntaket for byens drikkevann.

Småbruket Øvre Almannaunet ved Jonsvatnet skal nå rives. (Foto: Eiendomsmegler 1)

–Jeg tror ikke vi har betalt noen overpris. Andre eiendommer i området har også gått over prisantydning. Vi kjøpte eiendommen kun for å verne drikkevanninteressene ved Jonsvatnet, uttalte daværende teknisk sjef Anne-Kristine Misund til Adressa.

Rives

Selv om kommunen ved kjøpstidspunktet ikke hadde bestemt seg for hva man skulle gjøre med eiendommen, så ble det imidlertid tidlig vedtatt at småbruket skulle rives.

-Det har tatt noe tid da vi har hatt rivingen ute på to forskjellige anbud og da det har vært noen runder med å få riktig innhenting av konsulenter på plass. Nå er imidlertid rivingen i gang, opplyser prosjektleder Tore Christian Waack ved Kommunalteknikk i Trondheim kommune.

Bygningene som nå skal rives er et våningshus bygd tidlig på 1900-tallet, et fjøs fra 1945 og et stabbur som man ikke kjenner alderen på.

-Det er før rivingen foretatt en omfattende fotodokumentasjon av bygningene, både innvendig og utvendig. Bildematerialet er oversendt Byantikvaren, forteller Waack.

Småbruket har de siste årene stått tomt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;