Munkholmbåten kan bli flyttet fra Ravnkloa

Rådmannen ønsker å legge rutebåttransporten ut på anbud.

- Annonse -

Det er i en redegjørelse til formannskapet at rådmannen sier at det kan bli aktuelt å flytte anløpet for Munkholmbåten vekk fra Ravnkloa.

Bakgrunnen er at rådmannen mener man bør vurdere å legge rutebåttransporten til Munkholmen, og eventuelt andre framtidige anløpskaier i Trondheim kommune, ut på anbud.

Når det gjelder anløpskaia ved Ravnkloa så legger Ravnkloløpbrua vesentlige begrensninger på hvilket båtmateriell som kan benyttes, noe som rådmannen mener kan føre til færre anbud.

Ved å legge rutebåttransporten ut på anbud så sier rådmannen at kommunen på en helt annen måte enn i dag, kan sette klima- og miljøkrav til driften. Rådmannen mener strekningen til Munkholmen godt kan driftes av elektriske båter.

Munkholmbåt på veg inn til Ravnkloa. (Foto: Carl-Erik Eriksson)

Rådmannen mener kommunens rolle i en leverandørutviklingsprosess kan være positiv for både verdiskaping og næringsutvikling, og lister opp følgende punkter.

  • Dette kan gi seg utslag i bedre tilrettelagt transport for brukerne, med universelt utformede båter og tilrettelegging av materiell på landsiden. Dette kan øke attraktiviteten på transporttilbudet
  • Større mulighet til å koordinere annen transport, som for eksempel opplevelsesreiser og
    ”havnesightseeing”, til de kommunale bryggeanleggene
  • Mulig teknologiutvikling for miljøvennlig transport til Munkholmen
  • Mulig utvidelse av sambandet kan gi enda større attraktivitet for reiselivsnæringen

I fremlegget fra rådmannen pekes det blant annet på Brattørabassenget som alternativ anløpspunkt for Munkholmbåten.

På Munkholmen er det Statsbygg som er grunneier. Trondheim kommune er imidlertid delegert forvaltnings- og driftsansvar for friområder, toalettbygg og serveringssted.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ