16.9 C
Trondheim
fredag, juni 5, 2020

/

COOP planlegger EXTRA-butikk i Harald Torps veg

Men kommunen vil ikke ha parkering foran inngangspartiet.

Av Jan Vestre

Det er Eiendomsgruppen Trondheim AS og Coop Midt-Norge AS som nå ønsker å bygge boliger og forretningslokaler i krysset John Aaes veg og Harald Torps veg.

Det foreslås boligbebyggelse i inntil tre etasjer over butikk som ligger i førsteetasje ut mot Harald Torps veg.

I planbeskrivelsen legges det opp til en butikkflate på 931 m2 med tilhørende lager, og rundt 40 boliger med en snittstørrelse på 59 m2 fordelt på to boligblokker.

Planene som nå sendes ut på høring og offentlig ettersyn har blitt endret på flere punkter etter at de første gang ble lagt frem våren 2019. Det gjenstår imidlertid to forhold knyttet til parkering der det ennå ikke er enighet mellom forslagsstiller og Kommunedirektøren.

Folk på Tiller får nå en ny nærbutikk. COOP planlegger Extra-butikk i krysset John Aaes veg og Harald Torps veg (Illustrasjon: Voll Arkitekter)

Kommunedirektøren mener at adkomst med bil til dagligvarebutikken har fått prioritet foran fotgjengere eller syklister, og at biler foran inngangspartiet vil skape en “utrygg og lite lesbar framkommelighet” for myke trafikanter.

Kommunedirektøren mener at ved å trekke forretningen fram mot Harald Torps veg så vil den bli mer synlig og attraktiv enn en forretning “gjemt blant parkerte biler”.

Forslagsstiller er uenig med Kommunedirektøren i denne vurderingen, og viser til at parkeringsplasser på gateplan foran inngang til butikk er mer attraktivt for kunder enn parkeringsplasser i kjelleretasje.

Det vises blant annet til Kiwi Angelltrøa som eksempel på en mulig løsning for parkering.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 28. januar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

2,957FølgereLik