Dette ønsker politiet å si til deg som gjør hærverk – og til deg som er foresatt

Politioverbetjent Beate Støkkan jobber tett opp mot de ulike ungdomsmiljøene i Trondheim sør.

- Annonse -

Støkkan er i dag én av flere dedikerte politibetjenter ved Heimdal politistasjon som etterforsker straffesaker der gjerningsperson er under 18 år.

-Vi gjennomfører bekymringsamtaler og deltar ofte i foreldremøter på skolene. Vi er ofte innom fritidsklubber, skoler og andre områder der ungdommen ferdes for å slå av en prat, forteller Støkkan.

Vi ba Støkkan komme med en oppfordring til til deg som er skoleelev og til deg som er foresatt.

Til deg som er skoleelev: 

Tenk på din fremtid. Dine valg i dag kan påvirke din fremtid med tanke på utdanning, jobb, relasjoner til familie, venner og skole. Hvordan vil du fremstå? Hvem ønsker du å være?

Har du noen drømmer? Hva må du unngå å gjøre og være med på om du ikke vil redusere muligheten til å nå drømmen? Alle kan gjøre feil. Det er menneskelig. Det viktigste er at du lærer av dine feil, og snur i tide.

Det er modig og be om hjelp. Det er modig og si at man har tabbet seg ut. Det er modig og si til sine venner at dette vil jeg ikke være med på, dette må jeg fortelle til noen voksne.

Til deg som er foresatt: 

Det kan være flere omstendigheter som gjør at barn tar feil valg eller har vært med på noe som gjør at politiet blir koblet inn.

Politiet ser at man lykkes best med de ungdommene der foreldrene er tett på barna sine og holder dialog med politi eller andre som kan veilede ungdom på en god måte.

Trondheim kommune har flere lavterskeltilbud der ungdom og foreldre kan ta kontakt for råd og veiledning. Ta kontakt med politiet eller rådgiver på skolen for å få veiledning på hvor man kan henvende seg om man ønsker råd og veiledning.

Politiet er pliktig til å varsle verge frem til barnet fyller 18 år om hendelser barnet deres er involvert i. I slike tilfeller kan politiet kalle inn foresatte og barnet til en bekymringsamtale.

NB!Er du ungdom eller foresatt og lurer på noe så kan du kontakte politiet ved å sende en mail til post.trondelag@politiet.no eller ringe 73 89 90 90 og be om å snakke med politikontakt for din bydel.

Rektor ved Spongdal skole snakker ut om hærverket

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ