Ny runde om sikringstiltak på Byneset

Stor uenighet om tiltaket krever egen detaljregulering.

- Annonse -

Helge Opland har i flere år jobbet for å få tillatelse til å erosjonssikre to ravinedaler i nærheten av slektsgården Esp Vestre på Byneset. Bonden frykter den pågående erosjonen i området skal utløse et kvikkleireskred som det i 2012.

En rekke prøveboringer har vist at området er mer rasutsatt enn det man først trodde, noe som gjorde at både kommunen og NVE var positive til tiltak som kunne stabilisere kvikkleira.

LES OGSÅ: Naboer har kranglet om kvikkleira i flere år

Byggesakskontoret innvilget de nødvendige dispensasjonene og godkjente tiltaket i januar 2016. Vedtaket ble imidlertid raskt påklaget av naboer som mente Mebygdvegen ikke var dimensjonert for den økte trafikken et slikt tiltak ville medføre.

Det ble også krevd at det ble gjort en konsekvensutredning før tiltaket kunne godkjennes.

-Denne søledammen tørker aldri inn, uansett hvor tørt det er, forteller Helge Oppland (bildet) og setter det stadig oppkommet av vann på gårdsplassen i sammenheng med de ustabile jordmassene i området.

Siden har saken rullet frem og tilbake mellom kommunen og Fylkesmannen. Nå er det altså klart for ny runde i bygningsrådet.

LES OGSÅ:Vi glemmer aldri raset på Byneset

Advokat Carl Fredrik Hestbekk har på vegne av Helge Opland påklaget kommunens seneste vedtak som går ut på at tiltaket krever en egen detaljregulering før det kan godkjennes.

Hestbekk mener en detaljregulering ikke vil tilføre saken noe nytt og viser utredninger fra både Rambøll, NVE, kommunens fagetat og GeoMidt.

Kommunedirektøren anbefaler i sitt saksfremlegg til bygningsrådet at Byggesakskontorets vedtak opprettholdes.

Saken er satt på sakskartet til bygningsrådets møte den 31. mars

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ