13.7 C
Trondheim
fredag, juni 18, 2021
- Annonse -spot_img

-Dette er det desidert farligste krysset i hele Sjetnemarka

Både bilister og myke trafikanter har hjertet i halsen i krysset Alf Godagers veg / Mikkelvegen.

- Annonse -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

I høringsutkastet til ny trafikksikkerhetsplan for Trondheim listes det opp flere “problempunkter” i det fysiske vegnettet i kommunen. Et av disse “punktene” er Mikkelvegen i Sjetnemarka.

Ifølge kommunen er det flere utfordringer knyttet til den vel 300 meter lange veistrekningen som daglig trafikkeres av rundt 1600 biler.

I tillegg til å mangle fullverdig fortau, er Mikkelvegen også både bratt og smal. Vegen er også busstrasé for linje 45 som har opp mot 8 avganger i timen.

Utrygg skolevei

-Mikkelvegen er skolevei for rundt halvparten av elevene ved Sjetne skole. At elevene omtrent må ut i grøfta når det kommer busser i begge retninger er uholdbart, forteller FAU-representant Vanessa Necchi (42)

Lena Søberg (40) forteller at FAU har vært i kontakt med AtB ved flere anledninger vedrørende utfordringene i Mikkelvegen.

-Vi har kun fått standardsvaret hvor de takker for henvendelsen og hvor de lover å ta den med i det “videre arbeidet”. Vi hadde kanskje håpet at AtB hadde vært mer imøtekommende med tanke på at rundt 250 elever har Mikkelvegen som en del av sin skolevei.

Iben (8) og Elsa (8) synes det er kjekt å bo i Sjetnemarka, men de synes de voksne av og til kjører litt for fort.

En annen som har engasjert sterkt når det gjelder trafikksituasjonen i Sjetnemarka er trebarnsfaren Haldor Sæteren (42).

-Etter omleggingen av rutenettet i fjor har hatt flere runder med AtB. Jeg har opplevd det som mer effektivt å skrive spørsmål på Facebook-siden istedenfor å sende mail eller ringe. På den måte “løftes” saken litt mer opp i og med at alle kan lese den, forklarer Sæteren.

-Hjertet i halsen

Tuva Tolnes (18) har vokst opp i Sjetnemarka og har gått og syklet mye i nærmiljøet. Nylig tok hun førerkortet.

Tolnes sier det er flere plasser i Sjetnemarka hvor det ikke er like kjekt å kjøre.

-Spesielt krysset ved Alf Godagers veg og Mikkelvegen. I morgen- og ettermiddagsrushet kjører jeg ofte med hjertet litt i halsen. Da kommer det skoleelever fra alle retninger samtidig som mange haster avgårde til jobb. Krysset er også litt uoversiktlig når du kommer kjørende fra skolen, forklarer 18-åringen.

Nå bussene stopper på holdeplassene før krysset Alf Godagers veg og Paul Skolemesters veg blir det ofte kø bak bussene. -Mange forsøker å lure seg forbi, forteller flere beboere i Sjetne Park like ved.

Også Elsa (8) og Iben (8) synes også det kan være litt skummelt i krysset.

-Mange tenker ikke på oss barna og kjører veldig fort. Det synes vi er veldig dumt, forteller venninne.

Også pensjonistene Asbjørn Melhus (76), Willy Brandmo (80) og Ivar Berg (75) synes det noen ganger kjøres for fort i Sjetnemarka.

-Spesielt ned Øvre Sjetnhaugan hvor det ikke er noen fartsdumper. Om det samtidig står busser på holdeplassene like før krysset så kan det fort oppstå farlige situasjoner ved fotgjengerovergangen. Mange bilister forsøker nemlig å smette seg mellom bussene istedenfor å vente til det blir klart. Da klarer ikke bilistene å se de som forsøker å krysse vegen, forklarer de.

1 kommentar

  1. Det er ikke noe problem at det ikke er fartsdumper ned øvre sjetnehaugan, problemet er at busslommen ble fjernet for mange år siden. Det er direkte årsak til at det har blitt et farlig og uoversiktlig kryss.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;