Slakter forslaget til ny kommunedelplan for Klett

-Skuffende lesning, sier Marte Løvik (Sp) og Ola Borten Moe (Sp) som vil ha flere endringer inn i planen før den sendes ut på høring og offentlig ettersyn.

- Annonse -

Ti år etter at bystyret vedtok at det måtte utarbeides en helthetlig plan for den videre utviklingen av området, skal bygdesentrumet Klett nå endelig få sin egen kommunedelplan.

Planforslaget skal denne uken innom bygningsrådet før det sendes ut på høring og offentlig ettersyn.

Senterpartiets Marte Løvik mener det må flere endringer på plass før politikerne sender planforslaget fra seg.

-Spesielt dette med hvor en eventuelt ny skole skal ligge er viktig å få skikkelig belyst før vi kommer til sluttbehandlingen. At man ikke har vektlagt nærheten til idrettsanlegget på Klett i større grad enn man her har gjort synes vi er pussig.

Løvik mener også at tomta til Felleskjøpet og Cirkle K bør omreguleres fra industriformål til næring- og boligformål.

-Det handler om å skape et mest mulig kompakt og levende bygdesentrum hvor folk i nærmiljøet kan finne det mest nødvendige som for eksempel apotek, tannlegekontor, blomsterbutikk og en kafe. En fortetting på Klett vil også være positiv med tanke på 0-vekstmålet.

Oversiktsfoto med vegsystemer og Klett. (Foto: Carl-Erik Eriksson / Trondheim kommune)

Borten Moe, som allerede i 2002 tok initiativet til en egen kommunedelplan for Leinstrand, mener man ved en omregulering av Cirkle K tomta må flytte dagens bompunkt nærmere Klett-krysset.

-Skal man få til kompakte bygdesentrum er det viktig at man hele tiden søker seg innover og ikke utover. Ved å flytte bompunktet vil man samtidig kunne fjerne mye av trafikken utenfra, forklarer han.

Både Løvik og Borten Moe håper nå på å få med seg de rødgrønne samarbeidspartiene på det de mener vil være en mer robust og fremtidsrettet kommunedelplan for Klett.

-Når folk på Klett og Leinstrand i snart 20 år tålmodig har gått og ventet på at noe skje, så skylder vi politikerne de å komme opp med en helhetlig og langsiktig kommunedelplan.

Forslaget til kommunedelplan skal behandles i bygningsrådet tirsdag 8. desember.

Kommunedelplan for Klett ut på høring og offentlig ettersyn

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ