-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022
- Annonse -

Nyttårsfyrverkeriet på Klett er avlyst

Men på Ranheim og Lade er arrangementene avlyst.

- Annonse -

Det er ikke bare nyttårsfyrverkeriet ved festningen som er avlyst. Også ut i bydelene har den ene arrangørene etter den andre nå avlyst.

-I år var femte året på rad at vi skulle arrangere Trøndelags største familiefyrverkeri på Ranheim. Dessverre blir ikke dette noe av nå. Da kommunen avlyste på festningen fikk det store ringvirkninger for bydelsfyrverkeriene, forteller Morten Lund i Lund Pyro AS.

Ifølge Lund er årsaken til at man til slutt valgte å avlyse at man det ville blitt vanskelig å forhindre at store menneskemengder samlet seg.

Og at mange på Ranheim vil bli skuffet er det ikke noe tvil om. Før arrangementet ble avlyst hadde over 500 sagt at de skulle følge oppskytingen, mens 800 hadde meldt sin interesse.

Også på Lade og Malvik er det tradisjonsrike nyttårsfyrverkeriet nå avlyst. Nå er også fyrverkeriet på Klett avlyst.

-Med bakgrunn i sterk henstilling fra Trondheim kommune om å avlyse, så har hovedstyret i Leinstrand Idrettslag nå hatt et møte på hvor man har besluttet at fyrverkeriet blir avlyst, skriver Leinstrand IL på sin Facebook side.

446 personer hadde sagt at de skulle følge fyrverkeriet fra ett eller annet sted, mens 706 hadde meldt sin interesse.

Nå er også nyttårsfyrverkeriet på Klett avlyst.

 

 

 

NRK kunne i går melde om at det over hele landet og rundt omkring i verden blir rapportert om at folk kjøper mye mer fyrverkeri i år enn i fjor.

–Folk er luta lei 2020 og ønsker å feire inngangen til det nye året. Dette er nok en del av en internasjonal trend. I enkelte land som USA og Storbritannia blir det rapportert om en vekst på flere hundre prosent, forteller Rikard Spets i Norsk Fyrverkeriforening.

Også i Trondheim kan fyrverkeriselgerne melde om travle dager.

Et flertall av politikerne i Trondheim mener imidlertid at innbyggerne ikke skal få lov til å skyte opp fyrverkeri. Partiene AP, SV, H, V, MDG og Rødt gikk i november inn for et forbud.

LES OGSÅ:

Politikerne i Trondheim vil ha forbud mot privat fyrverkeri

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ